Kijktip: vliegvissen met kiwi's en muizen (video)

6504
30 nov 2010

Enkele maanden geleden kwam Visblad auteur Mark Pijnappels tijdens een vakantie in Nieuw-Zeeland in aanraking met de werkelijk sublieme forelwateren van dat land.

Foto: Mark met een Nieuw Zeelandse bruine forel uit het gebied

Dat de 'kiwi's' (inwoners van Nieuw-Zeeland) niet vies zijn van een mooi filmpje maken, blijkt wel uit onderstaand prachtige fragment van de DVD 'Once in a blue moon'.

Mark Pijnappels: "Deze schitterende film is deels opgenomen in het nationale natuurgebied 'Fiordland', gelegen in het zuidwesten van het Zuidereiland, waar sportvissen onder strenge voorwaarden gewoon is toegestaan! De regenwouden doen hun naam hier eer aan, want in de valleien valt op jaarbasis tussen de 7 a 8 meter regen en maakt dat tot één van de natste gebieden ter wereld. Neem dus je paraplu mee!"

Geniet mee van deze schitterende trailer!

Ongerept

Twee weken voor Mark's verblijf in dit Nieuw-Zeelandse gebied moesten ongeveer 90 wandelaars met helikopters worden gered in verband met overstromingen en aardverschuivingen. Hierdoor is het gebied buitengewoon onbereikbaar; veel rivieren zijn alleen bereikbaar na vele uren en soms dagen lang lopen. "Toch zijn veel andere Nieuw-Zeelandse rivieren prima bereikbaar voor sportvissers.


Clinton rivier in Fiordland

En wat dacht je; hier zwemmen ook bakken van bruine- en regenboogforellen. Zelf ben ik geen vliegvisser, maar deze schitterende filmbeelden doen het hart van elke sportvisser sneller kloppen!"

Filmfestival voor vliegvissers in Rotterdamse bioscoop

Deze film wordt getoond tijdens het RISE Fly Fishing Film Festival, dat op 2 december 2010 wordt in de Cinerama bioscoop in Rotterdam wordt gehouden. Dit festival wordt door Gin-Clear Media al enkele jaren met veel succes georganiseerd in Nieuw Zeeland en Australië. De kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Hieronder een andere trailer, van The Source:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide