Nederland schoon: Landelijke opschoondag

8330
18 feb 2011

Zaterdag 12 maart organiseert de Stichting Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. Deze dag markeert de start van de Week van Nederland Schoon waarin heel Nederland meehelpt met het schoonmaken van de wijk, buurt of omgeving. Ook hengelsportverenigingen kunnen hier aan deelnemen.

Zwerfafval vind je helaas in heel Nederland. Of het nou stad, dorp of de natuur betreft; overal laten wel mensen hun afval slingeren. Dit ontsiert straten, parken, bermen, de vrije natuur en veroorzaakt bovendien overlast. Met de Landelijke opschoondag wil de Stichting Nederland Schoon hier tegen in het geweer komen. Op deze dag maken vrijwilligers hun straat, buurt of wijk schoon om de boel weer netjes te krijgen en tegelijkertijd bewustwording bij het publiek te kweken.

Steentje bijdragen

Om de actiedag zo breed mogelijk te ondersteunen en tot een succes te maken, is de inzet van veel vrijwilligers nodig. Hengelsportverenigingen kunnen hier ook hun steentje aan bijdragen. Bijvoorbeeld door op 12 maart met leden die zich hiervoor willen inzetten de waterkant van hun verenigingswater schoon te maken. Ook langs de waterkant is het soms droevig gesteld wat betreft zwerfafval – dat helaas ook nog steeds door sommige sportvissers wordt achtergelaten.

Vele handen maken licht werk

Met papierprikkers, werkhandschoenen, vuilniszakken en voldoende helpende handen is het echter mogelijk om de boel langs het water weer aan kant te krijgen. Daarmee bewijs je jezelf, de natuur en de sportvisserij een grote dienst. Er zijn al hengelsportverenigingen die uit eigen beweging opruimdagen organiseren, maar het zou mooi zijn als er tijdens de Landelijke Opschoondag nog meer verenigingen dit initiatief volgen.

Kijk voor meer informatie op www.nederlandschoon.nl.

Bron: Hèt Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.