Rapport: onderzoek rol sportvissen op jongeren

5885
21 feb 2011

Het idee om sportvissen in te zetten voor het welzijn van jongeren bestaat al meer dan 10 jaar in Engeland. Wat ooit (2000) begon als een politieproject om met criminele jongeren te gaan vissen, is inmiddels uitgegroeid tot een concept waar meer dan 12 professionele organisaties zich op richten.

Door middel van het sportvissen worden per jaar duizenden Engelse (probleem)jongeren begeleid en ondersteund bij hun sociale en persoonlijke ontwikkeling.


(foto: Fish4future)

Gezien de schaal waarop sportvissen in Engeland wordt ingezet binnen jongerenwerk en jeugdhulpverlening, is in 2009 een uitgebreid onderzoek gestart naar de sociale rol van sportvissen en de positieve effecten van begeleid sportvissen op jongeren en de gemeenschap. Tussentijdse resultaten van dit onderzoek zijn te lezen in onderstaand rapport. Volledig afronding van het onderzoek zal later dit jaar plaatsvinden.

-> Lees hier het onderzoeksrapport (Engels, PDF) en lees hier in het Nederlands de belangrijkste conclusies.

Sportvisserij Nederland is één van de hoofdsponsors van Fish4future.

Bron: Fish4future.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.