Hoogezand Sappemeer Hengelsporthoofdstad van het jaar! (video)

5262
01 apr 2011

Hoogezand-Sappemeer is op de openingsdag van de 43e editie van de Visma verkozen tot ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’. Daarmee bleef deze gemeente in een nek-aan-nek race Groenlo en Nijkerk voor, zo maakte voormalig topscheidsrechter en juryvoorzitter Dick Jol donderdagavond aan het einde van de eerste beursdag samen met Ed Stoop bekend.

VISMA-beursmanager Erika Bronkorst was jurylid: "Van de in totaal 145 gemeenten waarvoor inschrijvingen waren, kwamen in totaal ruim 1.000 verschillende aanmeldingen. Van sportvissers tot hengelsportverenigingen en zelfs gemeentes en wethouders deden mee om hun eigen gemeente te promoten als meest 'sportvissersvriendelijke' gemeente van Nederland. Bovendien waren er veel ludieke acties ondernomen door de kandidaten."

Van de drie laatste genomineerden werd na de paar duizend publieksstemmen uiteindelijk Hoogezand-Sappemeer de winnaar. Bronkhorst: "Een van hun sterke punten is de speciale hengelsportvereniging voor de jeugd van Hoogezand-Sappemeer. Hoogezand-Sappemeer mag zich tot VISMA 2012 dus 'Hengelsporthoofdstad van Nederland' noemen. Door het grote succes van deze verkiezing garandeer ik dat er ook in aanloop naar VISMA 2012 weer een nieuwe verkiezing komt voor de Hengelsporthoofdstad van Nederland!"

 
Dick Jol en Ed Stoop proosten op Hoogezand-Sappemeer als Hengelsporthoofdstad.

Deze verkiezing ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ is uitgeschreven door Visma – in samenwerking met sportvismagazine Beet, Topvisser.nl en Sportvisserij Nederland – om in te spelen op de trend van het vissen in de (groot)stedelijke omgeving. Dit thema staat centraal op Visma 2011 die nog tot en met zondag 3 april duurt.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide