Vis TV: kruiskarpers op herhaling (video)

4392
08 jul 2011

Wie ze nog niet eerder op televisie zag, of wie ze gewoon nog een keer wil zien, moet zondagmorgen zeker de tv aanzetten en op RTL-7 afstemmen als om circa 10.00 Vis TV begint. Daarin is namelijk de herhaling te zien van het vissen op kruiskarper in de Bosvijver in Benschop.

Kruiskarpers , de naam zegt het al, zijn speciaal gekweekte kruisingen tussen giebels en schubkarpers.

Het zijn ideale vijvervissen die hooguit 50 centimeter lang worden , ze zijn sterk en vooral ook aalscholverproof. En, met name dat laatste is tegenwoordig van doorslaggevend belang voor de visstand in afgesloten vijvers. Maar, bovenal hebben we het hier natuurlijk over een fantastische sportvis.

Vandaar dat Ed en Marco er in deze aflevering van Vis TV op gaan vissen. Marco met zijn feederhengel en allerlei handige hulpmiddelen en Ed met de vaste stok. All snel blijkt dat laatste echter niet de meest eenvoudige aanpak. Pas als er een speciaal aasje aan de haak gaat, geven de ‘kruisridders’ thuis.

-> Meer Vis TV en herhalingen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide