Spectaculaire zalmvangst Waal (video)

11165
17 aug 2011

The Holy Grail voor veel sportvissers: het vangen van een wilde zalm. Het gebeurt zelden in Nederland. Onderstaande vangst mag dan ook spectaculair genoemd worden: een prachtzalm op de Waal.

Update 18/8: gistren besteedde Hart van Nederland in de vroege editie aandacht aan dit onderwerp. Bovendien was deze vangst 17/8 in de Telegraaf te bewonderen en ook het AD is bezig met een uitgebreid artikel.


-> check de uitzending van Hart van Nederland

Jouke Timmer, sportvisser in hart en nieren, mag zich de gelukkige vanger noemen en hij is zo vrij geweest om een persoonlijk verslag te maken op de site Topvisser.nl. De redactie van Topvisser meldt het volgende:

"We zijn amper bekomen van het op een haar na nieuwe Nederlands record meerval (192 cm schoon aan de haak) of we staan al weer te kwijlen bij de volgende supervangst van een Topvisser: Jouke Timmer, op de site beter bekend als Jouket, vangt vandaag een gigantische wilde zalm van 85 cm. Zeer bijzonder omdat de zalm, net als de meerval, tot voor kort op het punt van uitsterven stond in Nederland. Uiteraard is de vangst uitermate voorzichtig onthaakt en na de foto direct weer teruggezet in het koele water van de Waal.

Let op: de zalm is (net als de meerval) beschermd, dus als je er eentje vangt, moet je deze direct in het water terugzetten."

-> Lees hier het hele verhaal uit eerste hand op de persoonlijke blog van Jouke.

(Foto's: Topvisser)

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.