Groots vliegvisevenement voor jeugd: meld je aan!

4607
14 dec 2011

Je hebt vast wel eens een sportvisser met zo’n speciale hengel zien zwaaien met daaraan een dunne ‘zweep’ en een nog dunnere onderlijn waaraan een ‘vliegje’ was geknoopt. En je hebt je toen misschien afgevraagd: “Kan ik dat vliegvissen ook leren?” Ja, dat kan op de Jeugdvliegvisdag op 21 april van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers (VNV)!

Ben je tussen de 11 en 18 jaar jong en wil je graag meer van het vliegvissen weten en leren? Reserveer dan alvast zaterdag 21 april in jouw agenda en die van jouw ouders of zet een rondje rond 21 april op de kalender van 2012. Want op die dag organiseert de VNV in samenwerking met Sportvisserij Nederland en FlevOnice een speciale dag voor de jeugd!

Plaats waar de Jeugdvliegvisdag wordt gehouden, is FlevOnice in Biddinghuizen (Flevoland). Daar zijn fantastische mogelijkheden om zo’n evenement te houden: een mooie plas vol met prachtige forellen en een grote ontvangstruimte met een restaurant.

Wat kun je er allemaal beleven?

  • Je bindt samen met een instructeur je eerste ‘kunstvliegen’;
  • Je leert van een vakkundige instructeur hoe je met een vliegenhengel moet werpen;
  • Iemand laat je zien wat voor beestjes er onder water in de plas leven en welke ‘kunstvliegen’ deze diertjes imiteren. Waarmee je de forellen kunt ‘foppen’;
  • En je gaat onder de deskundige begeleiding van een ervaren vliegvisser met een vliegenhengel in de plas vissen. Met je eigen gebonden kunstvlieg!
  • Deelnemers krijgen een stempelkaart en bij ieder onderdeel wordt een stempel op de kaart gezet. Bij inlevering van een volle kaart ontvangt iedere deelnemer een tas met leuke inhoud;
  • Je hoeft zelf geen hengelspullen mee te nemen; voor vliegbindmateriaal, haken, kunstvliegjes en een complete vliegenhengel wordt gezorgd.
  • Dankzij de medewerking van Sportvisserij Nederland kun je ook met een van de presentatoren (Ed Stoop of Marco Kraal) op de foto. Of misschien wel even samen met ze vissen!

Aanmelden kan nu al!

Ben je jonger dan 18 jaar? Dan kost het toegangsbewijs voor alle vliegvisevenementen van de Jeugdvliegvisdag maar 5 euro. De begeleidende ouder(s) en andere gezinsleden betalen helemaal niets! Tenzij door de begeleidende ouder wordt gevist in de plas of aan andere evenementen van FlevOnice wordt deelgenomen.

Complete vliegvissets verloot

Onder de eerste 100 aanmelders worden vijf complete vliegvissets verloot. Je kunt je nu al aanmelden via de website van de Vereniging Nederlandse Vliegvissers.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide