Kunstaasvergunning Oostvoornse Meer verleden tijd

12723
18 jan 2012

Het Oostvoornse Meer is voor het vissen op forel uniek in Nederland. Om in dit topwater te mogen vissen hoef je alleen maar lid te worden van een hengelsportvereniging.

Het Oostvoornse Meer staat namelijk in de Landelijke Lijst van Viswateren die bij de VISpas hoort.

Jaren was het uitsluitend toegestaan om met een kunstvlieg de forel te belagen. Wilde je met kunstaas aan de gang dan moest je een zogenaamde kunstaasvergunning aanschaffen. Daar is met ingang van 1 januari 2012 verandering in gekomen.

Vanaf nu is het toegestaan om het hele jaar met “een kunstvlieg of ander kunstaas voorzien van één enkeltandige haak” te vissen. Deze wijziging is opgenomen in Aanvulling 2012 die iedereen heeft ontvangen bij de VISpas 2012. De andere regels zijn onveranderd gebleven. Zo moet de gevangen vis direct na de vangst teruggezet worden en is het verboden gebruik te maken van roestvrijstalen haken. ’s Nachts mag er niet gevist worden en er is een gesloten tijd in de maand november.

In 2012 bestaat er wel de mogelijkheid om een dag- of weekvergunning te kopen. Hierdoor kunnen ook sportvissers die geen VISpas hebben of buitenlandse sportvissers eens een hengel uitgooien in het Oostvoornse Meer. Deze dag- en weekvergunningen zijn aan te schaffen in de webwinkel op de website van Sportvisserij Zuidwest Nederland maar zullen ook verkocht worden bij de winkeliers die voorheen de kunstaasvergunning verkochten.

Jaarlijks wordt er door Sportvisserij Zuidwest Nederland forel uitgezet in het meer. Afgelopen jaar is dit ook weer gebeurd. In november heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland zo’n 7.000 regenboogforellen uitgezet. Daarnaast konden er dankzij een financiële bijdrage van Avicentra Hengelsport uit Oostvoorne 125 kg beekridders worden uitgezet.

Bron: Sportvisserij Zuidwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.