Weer meer water in de VISpas

3447
18 jan 2012

De nieuwe Aanvullingslijst 2012 is de afgelopen weken bij alle vissers die hun lidmaatschap hebben betaald op de mat gevallen. Hierin weer een aantal nieuwe viswateren die in de loop van het jaar door federaties en verenigingen zijn toegevoegd aan de Landelijke lijst van Viswateren.

In Groningen zijn o.a. veel vijvers toegevoegd gelegen in de gemeenten Leek, Delfzijl en Hoogeveen. In Oost Nederland zijn naast enkele kleine wateren alle wateren die eigendom zijn van het Waterschap Velt en vecht toegevoegd aan de lijst. In het gebied van MidWest Nederland (voormalig Noordwest Nederland en Gooi en Eemland) zijn grote wateren als het Braassemermeer en bijvoorbeeld de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder toegevoegd aan de landelijk te bevissen wateren.


Ringvaart Haarlemmermeerpolder, prachtig viswater, nu ook in de Landelijke Lijst! (bron: wikipedia)

Het eerste stuk van het Amsterdam Rijnkanaal moest helaas uit de lijst (hier wordt nog steeds over overlegd met de beroepsvisser) maar wateren als de Gaasperplas, de Ouderkerkerplas en bijvoorbeeld de Duivendrechtse polder werden toegevoegd. In de omgeving van Utrecht werden wateren toegevoegd van de gemeente Ronde Veenen en in het gebied Gagelbos.

Lek terug in Lijst

In Midden Nederland kwam het stuk Lek bij Vianen na een juridische strijd weer terug in de Landelijke lijst van Viswateren. Net als voor het Bijlands kanaal was hier enige inzet nodig om een en ander geregeld te krijgen. In Zuidwest Nederland werd een stuk Maas bij Grave toegevoegd en in Limburg werd o.a. de Haven groot Boller toegevoegd aan de Landelijke lijst van Viswateren.

Grote wateren

Ook het komend jaar zullen verenigingen worden benaderd om in ieder geval de grotere wateren in te brengen in de Landelijke lijst van Viswateren. Federaties hebben voor 2013 het streven om al het federatieve water, landelijk beschikbaar te maken conform het beleidsplan van Sportvisserij Nederland. Hiermee wordt het voor de visser steeds duidelijker waar wel en niet gevist mag worden en worden de vismogelijkheden voor VISpashouders ieder jaar verder uitgebreid.

De aanvullingen die gedurende het jaar beschikbaar komen worden via een digitale Aanvullingslijst op deze website gepubliceerd. De eerste versie hiervan staat al hier.

Visplanner

Check www.visplanner.nl voor een actueel overzicht met wateren, behorende bij de VISpas. Je vindt er ook een overzicht met trailerhellingen, hengelsportwinkeliers en meer.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.