SPORTVISSERIJ NEDERLAND BREEKT ÓÓK RECORDS OP VISMA

4244
20 mrt 2012

Het motto van ’s lands grootste hengelsportbeurs is dit jaar ‘Visma breekt alle records!’. Ook Sportvisserij Nederland mag zich - naast heel veel primeurs op deze Visma - verheugen op een recordverkoop van de Vispas.

In 2011 werden maar liefst 484.000 vispassen verkocht en dat waren er 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Dit jaar hopen wij dan ook – als het weer en andere zaken meezitten – de grens van een half miljoen leden te gaan halen. Niet voor niets kun je overal horen en zien: “Vissen? Altijd de VISpas mee!”

Ook dit jaar kunnen VISpashouders rekenen op een forse uitbreiding van de Landelijke Lijst van Viswateren die je bij de Vispas krijgt. Hengelsportverenigingen zoals bijvoorbeeld die uit de Zaanstreek hebben inmiddels het nodige prachtige viswater ingebracht en ook federaties brengen steeds meer wateren landelijk in. Kijk daarom ook dit jaar weer in de aanvullingslijsten die je van je hengelsportvereniging krijgt en check voor de laatste updates ook regelmatig onze website www.vispas.nl.

DIGITAAL DE VISPAS BESTELLEN
Bovendien wordt het al dit jaar mogelijk om de VISpas bij een (nog) beperkt aantal hengelsportverenigingen online te kopen, waarna je hem uitprint en direct kunt gaan vissen. Als deze pilot goed gaat is de verwachting dat dit in 2013 bij veel meer verenigingen mogelijk zal zijn. Daarnaast kun je voor de VISpas natuurlijk nog steeds in de hengelsportwinkel terecht. Na betaling krijg je daar een Voorlopig Bewijs van Lidmaatschap waarmee je meteen kunt vissen. De definitieve VISpas krijgt je naderhand toegestuurd van Sportvisserij Nederland.

NIEUWE VISSERIJWET
Hoewel een wetswijziging door inzet van Sportvisserij Nederland al in maart zou worden doorgevoerd, liet de Minister van ELI ons weten dat de wijziging vertraging heeft opgelopen. Zo veel zelfs dat ondanks alle beloftes van het Ministerie nu hoogstwaarschijnlijk mei niet eens wordt gehaald! Dat betekent dat wij wat betreft het mogen vissen op meerval nog geduld moeten hebben en dat er aan de gesloten tijd voor bijvoorbeeld wormen dit jaar helaas nog niets verandert.

NIEUWE APP: Mijn VISmaat
Een echte noviteit van Sportvisserij Nederland is de App Mijn VISmaat. Met deze gratis App op je smartphone of website kun je niet alleen je vangsten registreren en analyseren in één overzicht, maar deze als je dat wilt ook delen met je vismaten en omgekeerd. Daarnaast kun je meteen de visactiviteiten van vismaten bekijken en krijg je de beschikking over uitgebreide persoonlijke vangststatistieken. Op 26 mei (Nationale Hengeldag) is de App echt verkrijgbaar, maar op de Visma vindt al een voor-registratie plaats voor een ieder die wil mee-testen. Je kunt je dan meteen inschrijven als lid en kans maken op mooie prijzen.

STEKKIE SITE VERNIEUWD
Nog dit jaar gaat de nieuwe Stekkie Site voor de vissende jeugd van 8-14 jaar online. Daarin nieuwe rubrieken met alle info uit de (folders en website) Vissen doe je Zo, Tips van Ed en heel leuk en leerzaam; de Spreekbeurt Service. Want welk vissend kind wil nou niet op school een spreekbeurt over onze fantastische hobby houden?! Ook is het zelfs mogelijk om via de website een Visles op jouw eigen school te regelen. Op de Visma dus alles over deze leuke en leerzame website voor de sportvissende jeugd van Nederland en Vlaanderen en natuurlijk het inmiddels razend populaire Stekkie-Magazine.

JEUGDPLEIN EN NOG VEEL MEER
Natuurlijk ook dit jaar weer vanaf vrijdagmiddag ons fameuze Jeugdplein waar kinderen tuigjes kunnen maken en/of op de Wii kunnen spelen, terwijl ook de Snoek-en Karper Studiegroep van Nederland, de vliegvissers van de VNV en ook twee zeevissers aanwezig zijn . Daar kunnen de kids terecht voor het zelf knopen van een karper-rig of voor het maken van een spinner, een shadje of een snoekonderlijntje of het zelf binden van een altijd vangende kunstvlieg en/of een zelfgemaakte zeevisonderlijn. Uiteraard vertellen de Vismeesters op het plein je alles over Vislessen op scholen, bij de Hengelsportvereniging, jeugdhonken en in buurthuizen.

TWEE WK’S IN EIGEN LAND
Dit jaar heeft Sportvisserij Nederland de eer om twee wereldkampioenschappen te mogen organiseren – een unieke gebeurtenis! Zo vinden het WK Dames zoetwatervissen en het WK Kustvissen voor zowel dames als heren in ons land plaats. Het eerste vind op 25 en 26 augustus plaats in het Van Harinxmakanaal nabij Leeuwarden, het WK Kustvissen wordt van 13 tot en met 20 oktober gevist op de Walcherse stranden in Zeeland. Wil je meer informatie over een van de twee WK’s of over de wedstrijdvisserij in het algemeen, kom dan even langs op de stand van Sportvisserij Nederland.

ONTMOET ED EN MARCO
Ten slotte natuurlijk geen Visma zonder Ed en Marco! Onvermoeibaar zullen de populaire presentatoren van Vis TV tijdens het weekend met je op de foto gaan, handtekeningen uitdelen of gewoon een vispraatje met je maken. Je kunt dan meteen ook kennis maken met de vermaarde cap van Sportvisserij Nederland, maar dan in de geheel nieuwe en weer donker met lichtblauwe uitvoering. Alles bij elkaar reden genoeg om op de Visma een bezoek te brengen aan Sportvisserij Nederland.

Kijk voor meer Visma informatie op www.visma.nl
 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide