Hét Visblad online mei (video's)

3903
22 apr 2012

Het meinummer van Hét Visblad dat een dezer dagen bij je in de bus valt, is een speciale editie. Dit blad wordt naar alle VISpashouders verzonden en bevat een acht pagina’s tellende regio-editie van jouw hengelsportfederatie.

Naast al het landelijke nieuws op sportvisgebied, krijg je deze keer dus ook nog eens een update van de laatste ontwikkelingen in jouw eigen regio. Wat niet verandert ten opzichte van een regulier Visblad, is dat er ook dit keer weer twee video’s zijn gemaakt voor Visblad TV.

In de eerste video gaat Ed Stoop een dag op pad met Sander Schipper. Die doet samen met onze Vis TV presentator het moderne methodfeederen uit de doeken. Deze uit Engeland overgewaaide visserij met boilies en pellets op witvis, begint in ons land ook steeds meer voet aan de grond te krijgen. Met de op de karpervisserij geïnspireerde techniek komt immers het vangen van meer en grotere witvis binnen bereik. Klik op de afbeelding hieronder voor het filmpje.

Visblad TV: modern witvissen met de method
Voor de tweede video bij dit Visblad togen we naar Cadzand-Bad. Daar ging hoofdredacteur Joran Bal een avondje in de leer bij Sjaak Verhage om de finesses van het tongvissen in de vingers te krijgen. Aan het strand van het meest zuidwestelijke puntje van Nederland strooit deze fanatieke zeevisser met tips om de tong aan de schubben te komen. Even hieronder klikken voor de bewegende beelden.

Visblad TV: tongen op z'n ZeeuwsVerder staat dit Visblad natuurlijk weer bomvol met interessante artikelen. Zo laat Arjan Meijer zien dat het ouderwetse deeg als karperaas zeker niet mag worden uitgevlakt, neemt Lesley Luijer je mee op zoek naar Nederlandse zeeforel en doet Edwin Kerssies uit de doeken hoe hij met de vlieg op zeebaars vist.

In de rubriek Spraakwater staat de documentaire V.I.S.S.E.N. centraal. De broers Pieter-Rim de Kroon en Maarten de Kroon vertellen alles over de film die op maandag 28 mei om 20.25 uur door de AVRO op Nederland 2 wordt uitgezonden (noteer het vast in je agenda!). Uiteraard ontbreken ook vaste rubrieken als Zo zit dat, Visnieuws, Vismail, Vuurdoop, Wedstrijdnieuws en de Visfotostrip ook in deze editie niet.

Abonnement

Iedereen die een VISpas heeft, ontvangt dit nummer van Hét Visblad gratis. Om iedere maand dit fraaie magazine te ontvangen en zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de sportvisserij, sluit je heel gemakkelijk en snel een abonnement af. Je krijgt Hét Visblad voor nog geen euro per maand twaalf keer per jaar thuisbezorgd. De abonnementsprijs van € 11,95 is inclusief een leuk welkomstgeschenk. Klik hier voor een abonnement!

ARCHIEF

Visblad TV (video's)

Vraag het aan Ed (video's)

Karpervissen

Roofvissen

Vliegvissen

Witvissen

Zeevissen

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide