Foreluitzet in Oostvoornse Meer (video)

8673
18 apr 2012

Op maandag 16 april heeft Sportvisserij Zuidwest Nederland 280 kg beekforel (zo'n 1.000 stuks tusen de 25 en 31 cm) uitgezet in het Oostvoornse Meer. Deze uitzetting werd volledig mogelijk gemaakt door sponsoren.

De 's-Gravenhaagse HSV, de Vereniging van Nederlandse Vliegvissers, Martin Hengelsport, Maxwell & Strike en nog een andere partij hebben het geld bij elkaar gebracht voor deze uitzetting. De uitgezette vissen waren tussen de 200 en 300 gram per stuk.

Check onderstaande video van gelegenheidsvideograaf Franklin Moquette (met fotocamera op bezemsteel)

Het Oostvoornse Meer is één van de topwateren van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Uniek in Nederland en zelfs voor Europa. Waar vind je een dergelijk water met zo'n bestand aan forel? En iedereen met een VISpas kan er gewoon vissen!

Elk jaar zet Sportvisserij Zuidwest Nederland in het najaar voornamelijk regenboogforel uit. Om een wat meer gevarieerde visstand te creëren is ervoor gekozen om nu een uitzetting beekforel te doen. Het najaar is echter niet zo'n geschikte periode voor het uitzetten van "bruine forellen", vandaar dat er, bij wijze van proef, voor het voorjaar is gekozen.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide