7e ledenvergadering Sportvisserij Nederland

4044
11 jun 2012

Op 9 juni vond in Doorn de zevende Algemene Ledenvergadering van Sportvisserij Nederland plaats. Het ochtendprogramma bestond uit diverse lezingen, waarna 's middags de formele vergadering werd gehouden.

’s Ochtends luisterden de ruim 80 aanwezigen als eerste naar de jaarrede van voorzitter Menno Knip. Hij gaf aan in zijn eerste jaar als voorzitter diep onder de indruk te zijn geraakt van de inzet en betrokkenheid van alle mensen in de hengelsport. Vervolgens gaf Aalt Leusink, landelijk voorzitter van Water Natuurlijk, uitleg over de ontwikkelingen in het waterbeheer. Aan de hand van diverse voorbeelden liet hij zien hoe mede dankzij sportvisserijorganisaties en de waterschapspartij Water Natuurlijk door heel Nederland verbeteringen voor de vis en sportvissers worden gerealiseerd.

Digitaal en filmDanny Bok, projectleider bij Sportvisserij Nederland, nam de aanwezigen mee in de wereld van het digitaal vissen. Hij liet zien hoe op www.sportvisserijnederland.nl tal van informatie is te vinden om vrijwilligers van hengelsportverenigingen bij hun activiteiten te steunen (verenigingsservice). Daarnaast vertelde hij hoe sportvissers digitaal kunnen leren vissen, hun vangsten kunnen registreren en nieuwe visstekken kunnen zoeken. Zijn presentatie eindigde met uitleg over de nieuwe App’s Mijn Vismaat en Visplanner. Als laatste vertelde filmmaker Pieter-Rim de Kroon over de totstandkoming van zijn nieuwste documentaire V.I.S.S.E.N. Deze boeiende presentatie werd geïllustreerd met fraaie fragmenten uit de documentaire.


Danny Bok, Pieter-Rim de Kroon, Menno Knip en Aalt Leusink waren de sprekers die een lezing gaven op de ALV.

Jaarverslag en beleid

’s Middags was de formele algemene ledenvergadering aan de orde. De leden federaties en landelijke specialistenorganisaties stellen hier jaarlijks op basis van voorstellen van het bestuur de grote beleidslijnen voor Sportvisserij Nederland vast. Het jaarverslag en de jaarrekening 2011 werden goedgekeurd. Sportvisserij Nederland sloot 2011 met goede resultaten af en ook financieel was het jaar gunstig verlopen. Ook met de begrotingen voor 2012 t/m 2015 werd door de leden ingestemd. Besloten werd om de afdracht voor de Kleine VISpas vanaf 2013 met 1 euro te verhogen tot 11,50 euro per jaar. De landelijke afdrachten voor de VISpas, jeugdVISpas en zeeVISpas blijven voor 2013 -voor het tiende jaar- ongewijzigd.


Het bestuur van Sportvisserij Nederland tijdens de algemene ledenvergadering.

Fonds Verwerving Visrechten

Over het overmaken van gelden uit het Fonds Verwerving Visrechten naar de federaties, om hen te ondersteunen binnen hun regionale taak om visrechten te verwerven en wateren voor meer sportvissers toegankelijk te maken, was enige discussie. Bij de stemming bleek de federatie Sportvisserij Midwest Nederland als enige tegen het voorstel van het bestuur. De andere federaties en specialistenorganisaties stemden voor.
Met de aanpassing van het huishoudelijk reglement, waarmee de nieuwe bestuurssamenstelling wordt geregeld, stemde iedereen in.
Wat betreft een nieuwe selectieprocedure voor de nationale teams, zoals in een brief door enkele leden was verzocht, werd afgesproken dat het bestuurslid Communicatie, de commissarissen Wedstrijden, de directeur en andere betrokkenen met de opstellers een verkennend gesprek zouden aangaan om te kijken wat met het voorstel te doen.

Zilveren Erespeld

Rob v/d Ploeg werd door het bestuur van Sportvisserij Nederland onderscheidde met de zilveren erespeld voor zijn verdiensten voor de hengelsport. Voorzitter Menno Knip prees hem voor zijn jarenlange inzet om de controle in Midwest Nederland vorm te geven en in het bijzonder om ook de handhaving van sportvissers langs de kust te stimuleren en organiseren. Als laatste werd Peter Paul Blommers als bestuurslid Communicatie voor een nieuwe termijn van drie jaar herbenoemd en werd de benoeming voor één jaar  van de door de federaties voorgedragen bestuurskandidaten bekrachtigd.


Rob v/d Ploeg kreeg de zilveren erespeld uitgereikt van voorzitter Menno Knip.

Klik hier voor de jaarrede van voorzitter Menno Knip.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.