EK Zoetwatervissen in Spanje

5937
21 jun 2012

Komende zaterdag 23 en zondag 24 juni doet Nederland mee aan het Europees Kampioenschap Zoetwatervissen voor Senioren bij het Spaanse Merida. Vanzelfsprekend behoort de Spaanse thuisploeg samen met de Engelsen, Italianen en de nog immer stijgende sterren uit Oost-Europese landen zoals Slowakije en Hongarije tot de favorieten. Maar, ook de Nederlanders zijn zeker niet kansloos als het om een plaats op het erepodium gaat.

Het team van Sportvisserij Nederland en hoofdsponsor SENSAS, bestaande uit de ervaren internationals Jo Adriolo, Stefan Altena, Bert Aufderhaar, Dieter Friederichs, Arjan Klop, John Savelkoul en de coaches Jan van Schendel en André Schipper heeft al wat dagen aan de Guardiane-rivier gevist. De trainingen vinden onder zeer hete omstandigheden plaats met temperaturen van ver boven de 30oC in de nauwelijks stromende Guardiane-rivier. Er wordt veel karper (tussen de 1 en 3 kg) en carrassio’s gevangen. Dieter Friederichs had van het Nederlandse Team een topgewicht van 18,5 kg.

Op dit Europees Kampioenschap wordt geheel gevist volgens de internationale wedstrijdregels van de Confédération Internationale de la Pêche Sportive, kortweg CIPS, en is het alleen toegestaan om te vissen met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van een dobber. Tijdens de trainingen is er veel met de matchhengel gevist, maar de verwachting is dat tijdens de wedstrijd de vaste hengel toch het meest gebruikt zal worden.

De wedstrijden zijn op zaterdag en zondag na een voorbereiding van twee uur van 10.00 tot 14.00 uur waarna op zondagmiddag de bekendmaking van de kampioenen en de prijsuitreiking volgt.

 www.sensas.com

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.