Update EK Zoetwatervissen Senioren, Mérida - Spanje

6933
22 jun 2012

Het Nederlandse team viste vandaag de laatste officiële trainingsdag aan de rivier Guardiane. Het team draait aardig mee met de kanshebbers.

Op wederom een snikhete dag (35 oC) in het Spaanse Mérida, hield Bert Aufderhaar zijn hoofd koel. Hij had van de Nederlanders het meeste gewicht in het net; 11 kilo vis. De vangst bestaat vooral uit carrassio's, karper, en in beperkte mate alvers.

Met vangsten tussen de 6 en 11 kilo draait het Nederlandse team aardig mee met de rest van de landen.

De tactiek is wederom weer iets bijgeslepen: 
Het eerste half uur is het met de vaste stok op acht meter alvers tikken. Hiena wordt de matchhengel erbij gepakt en dan is het op 30 meter vooral carassio's en wat karper trekken. Vervolgens wordt voor het laatste uur de vaste stok weer gepakt om op 13 meter de karper(tussen 1 en 3 kg) die naar de kant trekt eruit te slepen.

Over het algemeen zijn de vangsten de laatste dagen aan de Guardiane-rivier goed en lopen op tot 20 kilo. De Spaanse organisatie verloopt goed en de sfeer zit er lekker in bij het Nederlandse team. Toch durft coach Andre Schipper nog geen uitspraken te doen over de eerste wedstrijddag morgen. In ieder geval staat Stefan Altena morgen reserve.

Morgen zullen de vangsten waarschijnlijk nog beter zijn.
De temperatuur stijgt dan naar de 39 oC en in Mérida geldt voor het vissen: 'Hoe heter, hoe beter' ! 

          
www.sensas.com                                                 www.fepyc.es

Zie ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.