Nederland kanshebber op WK Feedervissen in België

6434
29 jun 2012

Zaterdag 7 en zondag 8 juli wordt op de Watersportbaan van Gent in België het Wereldkampioenschap Feedervissen gehouden. Meer dan 20 landen hebben zich voor deze feeder-mondiale ingeschreven en Nederland staat bij bookmakers hoog genoteerd als kanshebbers op eremetaal.

Het Sportvisserij Nederland-team telt dan ook klinkende namen zoals Leo Koot, Theo Leijrik, Henk Roskam, Peter van de Willik, Arnout van de Stadt en Dirk Ekkelenkamp. Coaches zijn Jan van Schendel en Jack Valkenburg. De kersverse hoofdsponsor van het Nationale Feederteam is de firma VERPA van eigenaar Geert Pakvis, waarmee onlangs een driejarige overeenkomst is gesloten.

Nog net niet in eigen land, maar zo dicht bij huis mogen de kansen voor Nederland op dit WK dus zonder al te euforisch te zijn best hoog worden ingeschat. Nederland kent immers een lange traditie als het om wedstrijdvissen met de feederhengel gaat en het parkoers niet ver van Nederland biedt volop gelegenheid om te trainen.

Vorig jaar op het WK in Italië hadden we een geweldige start, maar liep het minder goed op de tweede en beslissende dag en een bepaald niet Nederlandse visserij. Daar is zondermeer van geleerd terwijl de Watersportbaan wel vergelijkbaar is met de Nederlandse situatie.

Natuurlijk worden de Belgen niet uitgevlakt. Sowieso zijn ook daar uitstekende feedervissers die bovendien volop van het thuisvoordeel gebruik kunnen maken. En, ook de Engelsen zijn geduchte feedervissers en bovendien de bedenkers van deze visserij met bibbertoppen en voerkorfjes.

Maandag t/m donderdag is er nog gelegenheid om op het parkoers te trainen, terwijl op vrijdag 6 juli van 9.30 tot 14.30 uur de Officiële (en verplichte) Trainingswedstrijd plaatsvindt. De echte wedstrijden van het WK op zaterdag en zondag zijn na een voorbereiding van anderhalf uur eveneens van 9.30 tot 14.30 uur. Op zondag volgt circa 16.30 uur de officiële bekendmaking van de kampioenen.

Het wordt zondermeer een fantastisch en vooral spannend evenement waar zeker ook veel publiek wordt verwacht.


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.