Zaterdag 7 juli: JeugdVISdag in Assen

6518
29 jun 2012

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe houdt op zaterdag 7 juli aanstaande haar jaarlijkse grote jeugdVISdag.

Dit maal gebeurt het allemaal in Assen (Baggelhuizen), rond het clubgebouw en de grote forellenplas van de Noord-Nederlandse Vliegvisvereniging, gevestigd aan de Baggelhuizen 10.

Veel te beleven

De jeugdVISdag is niet alleen voor de jeugdleden van de federatie. Alle kinderen, groot en klein, zijn van harte welkom. Net als uiteraard hun ouders en opa’s en oma’s. Deelname is helemaal gratis.

Bij de plas worden demonstraties gegeven door bekende sportvissers. Zo zijn er demonstraties vliegvissen, snoekvissen en karperen. Ook krijg je uitleg over de mogelijkheden van het vissen met de vaste hengel, de matchhengel en de feederhengel.

De Karperstudiegroep én Snoekstudiegroep Groningen Drenthe en natuurlijk onze gastheer de Noord-Nederlandse Vliegvisvereniging zijn aanwezig om je wegwijs te maken in deze vormen van vissen. De vliegvissers zullen sowieso hun club en fraaie plas van de beste kant laten zien want de JeugdVISdag valt samen met de jaarlijkse open dag van de vereniging.

Speurtocht en koopjes

Op het jeugdplein kunnen de kinderen met hulp van de vismeesters van de federatie zelf vistuigjes, vliegjes en boilies maken en zijn er doorlopende demonstraties voor het maken van lokvoertjes. In de plas kun je alles meteen uitproberen.

Verder kunnen de kinderen deelnemen aan een speurtocht langs het water. Hier leer je hoe je planten, waterdiertjes en vissen kunt herkennen. Dit onderdeel wordt verzorgd door het IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid). Wat je hier leert kun je goed gebruiken als je zelf gaat vissen. Tijdens deze speurtocht is er een quiz waarmee je leuke prijzen kunt winnen.

Bovendien zijn een visgids uit Groningen en aantal hengelsportzaken aanwezig met alles wat je nodig hebt voor een geslaagde visdag.

We gaan er van uit dat het op 7 juli mooi zomerweer is, maar blijf niet thuis als het mocht regenen. De meeste activiteiten vinden overdekt plaats!

-> Meer informatie op de site van de NNVV en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.