KIJKTIP: ‘SHARK A TAG’ IN JEUGDJOURNAAL

6427
24 aug 2012

Of je nu wel of niet tot de categorie jeugd behoort; als sportvisser doe je er goed aan om vanavond om 18.45 uur op Nederland 3 af te stemmen. Dan wordt het NOS Jeugdjournaal uitgezonden, met daarin ruim aandacht voor het haaienevenement ‘Shark a Tag’.

‘Shark a Tag’ is een 3-daags evenement voor de kust van de Neeltje Jans, dat wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en diverse partners. Doelstelling is om gedurende drie dagen met zoveel mogelijk sportvissers zoveel mogelijk haaien te vangen. Daarvoor zijn in totaal elf charterschepen gereserveerd, die de honderden deelnemers naar de juiste visgronden brengen.

Harde wind
Vanwege de fikse wind en dito golfhoogte, werd op dag 1 aan de binnenzijde van de Neeltje Jans gevist, in de Oosterschelde. Donderdag en vandaag maakte het ‘buitengaats’ vissen mogelijk, opdat er verder op zee gevist kon worden. Inmiddels zijn er al meer dan 50 haaien gevangen en daarmee kan nu al stiekem worden gesproken van een zeer succesvol evenement.

Kijken!
In het komende Visblad – verschijningsdatum omstreeks 27 september – lees je een uitgebreid verslag van dit evenement, inclusief achtergronden over de diverse haaiensoorten langs onze kust. Over media-aandacht heeft het project sowieso niets te klagen: woensdag bracht SBS6 programma Hart van Nederland al een bezoek aan het evenement.

Wat: ‘Shark a Tag’ op tv
Waar: NOS Jeugdjournaal
Zender: Nederland 3
Tijdstip: 18:45 uur


Meer info over Shark a Tag: www.haairog.nl

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.