Spanning stijgt aan vooravond WK Dames Zoet (video)

4590
24 aug 2012

De laatste en officiële training die traditioneel vooraf gaat aan het WK Dames Zoetwatervissen zit erop. Nu de trainingsweek is afgelopen, is het vanaf morgen tijd voor het echte werk: de twee wedstrijden die op zaterdag en zondag plaatsvinden. Alle deelneemsters staan op scherp en zijn klaar voor een spetterend en ongemeen spannend WK.

Bij de laatste officiële (en verplichte) training verschilde het beeld niet zo heel erg veel van de trainingsdagen eerder deze week. Er was wat minder drukke scheepvaart, maar kwamen nog redelijk wat grote boten voorbij in verband met de aanleg van de nieuwe rondweg Haak om Leeuwarden. Dit zorgde voor heel veel waterverplaatsing, troebel water en tegenvallende vangsten. Een aantal teams gaat er vanuit dat de visserij moeilijk blijft en heeft voor de eerste wedstrijddag maar één doel: allemaal tenminste één visje vangen om zo kans te maken op de teamoverwinning.

Vooral de Belgen en Italianen mikken op deze tactiek en halen alle mogelijke technieken – kort en lang met de vaste stok, match- en bolognese hengel – uit de kast om dat ene visje te pakken. De Nederlanders denken dat de vangsten nog gaan aantrekken. “Gezien het feit dat de scheepvaart tijdens de wedstrijden wordt stilgelegd, gaan we ervan uit dat het vanaf morgen beter wordt”, zegt Stefan Verhoeven. De coach van het Nederlandse damesteam is positief en kijkt uit naar het WK. “We zijn er klaar voor. Het materiaal is in orde en de meiden zitten er tip top bij. Daarbij heeft de ploeg er heel veel zin in. We zijn al vanaf mei voor deze wedstrijd aan het trainen en willen graag laten zien wat we in onze mars hebben. Het belooft in ieder geval een hele spannende wedstrijd te worden.”

Om de spanning een klein beetje te breken, heeft onze cameraploeg aan het Van Harinxmakanaal wat luchtige interviewtjes gedaan met diverse deelnemers aan het WK Dames Zoet. Klik op de onderstaande video's voor wat verstrooiing.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.