Komend weekend: Fair Maurik!

6016
04 sep 2012

Fair for Lure & Fly 2012: bijna is het zover. De achtste editie van de Fair for Lure & Fly op het Eiland van Maurik staat alweer bijna voor de deur en vindt plaats in het weekend van 8 en 9 september a.s. De laatste voorbereidingen zijn in volle gang en het belooft weer een spetterend weekend te worden voor de bezoekers en deelnemers!

Plaats van handeling is het vertrouwde ‘Eiland van Maurik’ in de Betuwe, net boven Tiel en naast de stuw van Amerongen in de Nederrijn. Een locatie waar duizenden bezoekers de weg al zonder hulp van navigatie naartoe weten te vinden. De ‘Fair’ is zo langzamerhand hét feestje van kunstaas- en vliegvissend Nederland en Vlaanderen, maar ook steeds vaker van dagjesmensen, outdoorliefhebbers, kajak-, bellyboat- en visbootfreaks, grotevissenvangers en andere actief vissende buitenmensen. De succesformule leunt op de beproefde combinatie van het overdekte beursgedeelte en het evenemententerrein aan het water en is zodoende tegen elk weertype bestand.

Beleef-het-zelf

Ook de komende Fair for Lure & Fly staat bol van de activiteiten en bezienswaardigheden. Dit evenement is, zoals iedereen die een vorige editie heeft bezocht zal kunnen beamen, geen gewone verkoop- en informatiebeurs, maar vooral ook een doe-, uitprobeer- en beleef-het-zelf-evenement. Veel van de deelnemende standhouders benutten de mogelijkheid om demonstraties te verzorgen en te gaan proefvaren met belangstellende bezoekers.

Daarnaast is er een uitgebreid lezingenprogramma, met leerzame voordrachten door gerenommeerde hengelsportauteurs en -specialisten.

Prominente nationale en internationale gespecialiseerde bedrijven uit de hengelsport, outdoor en watersport zullen het evenement tot een succes maken met hun noviteiten, productinformatie en lucratieve aanbiedingen. Net als in de vorige edities zal het aanbod worden bepaald door groothandels, winkeliers, botenleveranciers, reisbureaus, aanbieders van buitenboordmotoren en vele anderen.

Een groot deel van die stands staat indoor opgesteld. Maar de bezoeker kan zoals gezegd ‘outdoor’ wanneer hij wil. Op het buitenterrein van ruim 10.000 m² aan het water wordt een levendige activiteitenfair opgetrokken. Deze zal bestaan uit een grootse show van de aanbieders van specialistische sportvisboten, buitenboordmotoren en trailers, met de mogelijkheid tot proefvaren.

Proefvaarten

De mogelijkheid om met allerlei visboten proefvaarten (mee) te maken, is uniek in Nederland. Het is dan ook een buitenkans voor de sportvissende bootliefhebbers. Er zullen ongeveer 55 boten deelnemen voor demo’s en proefvaarten, en tevens voor de Jeugddag van de NKS. Daarnaast zullen kano’s, viskajaks en bellyboten worden ingezet voor datzelfde doel. Ondertussen een hengeltje of molen uitproberen en een flinke vis vangen, is niet uitgesloten! Wie op zoek gaat, kan alles uitproberen en een boel wijzer worden dit weekend.

Leuke en veelgevraagde onderdelen van de Fair zijn de tombola, de tweedehandsmarkt en de verkoop van tweedehands boten. Net als vorig jaar wordt de tombola door de organisator, uitgeverij Publishing House en Facilities, overgedragen aan het Peuterfonds. Dit jaar zal de prijzentafel wederom rijkelijk gevuld zijn, want op beide dagen wordt er voor duizenden euro’s aan sportvisartikelen verloot, van handgemaakte pluggen tot en met superdeluxe dieptemeters. De opbrengst van de lotenverkoop komt direct ten goede aan de kinderen met gezondheidsproblemen, waar het PeuterFonds sportvisevenementen voor organiseert.

De Fair for Lure & Fly is ook een strategische plek om je eigen (tweedehands) boot te verkopen of er juist eentje aan te schaffen. Net als vorig jaar wordt particulieren aangeboden om hun boot gratis ‘ten toon te stellen’ op het evenemententerrein! ‘Tweedehands’ is eveneens het thema bij de verkoopmarkt die binnen plaatsvindt onder het wakend oog van leden van HSV De Rietvoorn uit Doetinchem. Op deze tweedehandsmarkt kun je voor weinig geld een leuke hengel of molen op de kop tikken, en bovendien je eigen spullen inbrengen voor verkoop.

Voor het laatste nieuws over de Fair, de lijst met standhouders en andere informatie, kijk op www.hengelsporthuis.com

Recreatiepark Eiland van Maurik is te vinden aan de Rijndijk 20, 4021 GH Maurik. Kijk op www.eilandvanmaurik.nl voor details. De openingstijden van de Fair zijn op zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Entree bedraagt € 7,50. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar binnen.

Bron: Publishing House

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide