Poolse karperviswedstrijd

5427
06 sep 2012

NIJKERK - In sportvisplas Watergoor in Nijkerk wordt vanaf vrijdag 12:00 uur tot zondagochtend 11:00 uur een karperviswedstrijd gehouden met uitsluitend Poolse deelnemers.

De wedstrijd is een initiatief van mensen achter het Poolse sportvisforum www.ryby.nl. Dit forum heeft als doelstelling om Polen in Nederland bekend te maken met de Nederlandse sportviscultuur en zogenaamde “catch and release” te promoten.

Polen hebben wat betreft sportvissen een slechte naam in Nederland, aldus "Hoop op Geluk". Het stereotype beeld dat de Nederlands sportvissers van Polen hebben is dat ze alle gevangen vissen doden en opeten.

Met het ter beschikking stellen van sportvisplas Watergoor voor deze wedstrijd hoopt de hengelsportvereniging Hoop Op Geluk bij te dragen aan een beter begrip bij Poolse visser voor de Nederlandse “catch and release” sportviscultuur.

-> Lees meer op Nijkerknieuws.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide