Visstropers op Wieringermeer betrapt met 570kg paling

7562
12 okt 2012

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) zijn gisteren tijdens een reguliere controle gestuit op illegale palingvissers.

De inspecteurs zagen door hun verrekijker dat twee mannen vanaf een boot fuiken aan het legen waren op het IJsselmeer voor de kust van de Wieringermeer. In de maanden september tot en met november geldt een vangstverbod voor paling (aalverbod).

De inspecteurs hebben de palingvissers tot de haven gevolgd en zagen de twee vissers wegrijden in een auto. Bij controle van de vissersboot bleek dat er in de boot 570 kilo nog levende paling verborgen lag. Deze levende paling is na overleg met de officier van justitie overboord gezet. De palingvissers zijn door de politie aangehouden toen zij donderdag ochtend vroeg aankwamen bij hun boot.

Vissers mogen drie maanden per jaar geen paling vangen om de palingstand te beschermen. In die periode mogen de vissers wel op krabben vissen. De palingen in hun fuiken moeten zij dan direct teruggooien zodat deze zich kunnen voortplanten.

Bron: politie.nl

-> Alles over de aalproblematiek in Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide