Visserijkundig Onderzoek in vijver Chris Agterbos

5139
28 nov 2012

Woensdag 28 november 2012 wordt, op verzoek van de Oldenzaalse Hengelsport Vereniging, in de visvijver Chris Agterbos in het Hulsbeek door Sportvisserij Nederland een Visserijkundig Onderzoek uitgevoerd. Het onderzoek wordt uitgevoerd om de nulpuntsituatie voor herinrichting van de oever vast te leggen.


Met het onderzoek wordt de visstand op dit moment vastgelegd. Bij het onderzoek wordt met een zegen (netten) en elektrisch gevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet de uitgangssituatie voorafgaand aan de herinrichting van de oever vastleggen.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. En sportvissers zijn natuurlijk benieuwd of ‘die gigant die altijd weet te ontsnappen’ erbij zit. Het onderzoek start rond 9:30 uur en geïnteresseerden zijn van harte welkom om te komen kijken in het Hulsbeek aan de visvijver.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide