Hét Visblad online april 2013 (video)

3046
22 mrt 2013

Hét Visblad van april is naar de abonnees verzonden. Ook in deze nieuwe editie van hét magazine voor de Nederlandse sportvisser pakken we weer uit met diverse mooie en verrassende artikelen en een bijbehorende video. Zeker voor de doe-het-zelver hebben we dit nummer leuke verhalen.

Sportvissers zijn vaak knutselaars. Vandaar dat we al een aantal maanden een doe-het-zelf serie hebben lopen verdeeld over de verschillende sportvisdisciplines. Deze maand is hierin de zeevisrubriek aan de beurt. Wil Franken, bondscoach van de Nederlandse bootvissers, doet daar haarfijn uit de doeken hoe je zelf gemakkelijk en snel je eigen onderlijn voor het bootvissen in elkaar zet. Leuk om te doen, want wat is er nou mooier dan aan zelf gefabriceerd materiaal je visje te vangen?

Jack van de Mortel is ook zo'n sportvisser met een hobby binnen een hobby. Als er iets zelf kan worden gefabriceerd of aangepast/verbeterd aan zijn materiaal, dan zal deze gedreven snoekvisser dat zeker niet nalaten. Helemaal niet in de gesloten tijd, want dan heeft ie toch zeeën van tijd over. In aanloop naar het nieuwe roofvisseizoen laat hij zien hoe je snel en zonder veel omhaal (je hebt verbluffend weinig materiaal en gereedschap nodig) zelf je spinnerbait of buzzbait in elkaar knutselt.

Voor de Vraag het aan Ed van deze maand gingen we met Willem Mensen naar het strand bij Scheveningen. Niet om te vissen, maar om te werpen. Met een 'multiplier', oftewel een reel voor het vissen aan zee. Hiermee werpen is geen sinecure – maar wel heel erg leuk – dus riep Willem de hulp van Ed in. Die vergat voor het gemak even zijn slechte rug en liet Willem zien hoe je met een reel je aas het beste richting Engeland slingert. Aangezien dit hele procedé wat lastig op papier is te vatten, stuurden we cameraman Sytse met de twee heren mee op pad. Klik op de video hieronder voor de beelden.

Vraag het aan Ed - strandvissen met een reel

In dit Visblad hebben we natuurlijk nog veel meer mooie verhalen. Zo vertelt 'mister SKP' Joris Weitjens over de geschiedenis van 15 jaar spiegelkarperprojecten in Amsterdam, laat Céline de Bakker zien hoe ze met dood aas op snoek vist, geeft Theo Leijrik een masterclass feedervissen (en vangt ie alsof het niets even een paar houtingen) en vertelt Jan Kappel over de lobby van de European Anglers Alliance in Brussel. Samen met de vaste rubrieken Vis Tv Backstage, Zo zit dat, Visnieuws, Vismail, Verenigingsnieuws en de Vuurdoop kun je dus weer even vooruit qua sportvislectuur.

Abonnement

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Dat euvel is gelukkig makkelijk op te lossen door hier te klikken! Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je twaalf nummers van Hét Visblad plus een welkomstgeschenk, en ben je iedere maand op de hoogte van het laatste nieuws uit de sportvisserij.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide