Finale TC Kapervissen aan het Rutbeek

4109
15 okt 2013

Na dit jaar eerst drie wedstrijden aan respectievelijk de Lage Vaart, Ortheense Kreek en het Borgersworld te hebben gevist, wordt het nu voor de karpervissers van de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2013 extra spannend. Wie gaat of liever gezegd gaan, want men vist namelijk in koppels, deze prestigieuze competitie winnen...?

Op 18, 19 en 20 oktober a.s. wordt gevist in het bekende Rutbeek bij Enschede. Een vermaarde recreatieplas met een prachtig bestand aan karper. Bovendien is de maand oktober volgens de Wet van Bartjens een topmaand voor karpervangsten, omdat de vissen dan meestal flink gaan eten om vetreserves voor de winter op te bouwen. Hopelijk voor alle deelnemers is dat ook tijdens deze 40 uur durende finale het geval.

Plaats van samenkomst waar na afloop ook de prijsuitreiking plaatsvindt, is het Cable Waterski Centrum aan de Jacobsrietweg in Enschede en de wedstrijd start na een voorbereiding van twee uur op vrijdag om 18.00 uur en eindigt zondagmorgen om 10.00 uur

Van de 26 deelnemende koppels voeren Wim en Peter Molendijk uit Krimpen a/d Lek na drie wedstrijden en een totaal van 6 wedstrijdpunten het klassement aan, gevolgd door de koppels De Geus/v.d. Heijden (8) en Nijland/Wenden (9).
De enige vrouwelijke deelnemers aan de TC Karpervissen en recente winnaars van de fameuze World Carp Classic, Lizette Beunders en Bianca Venema, staan in het klassement met 20 wedstrijdpunten weliswaar nog 20e. Maar, met slechts kleine verschillen in de onderste helft van het klassement en eigenlijk al vanaf plaats 5 (= 12 punten) zullen er gedurende de finale nog behoorlijke verschuivingen gaan plaatsvinden. Spanning in overvloed dus.
De drie beste koppels worden afgevaardigd kunnen het WK Karpervissen 2014 te Roemenië.

Sponsors:

 

 

Lees ook:


 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide