Hét Visblad online nov. 2013

9257
25 okt 2013

Het novembernummer van Hét Visblad valt vanaf vandaag weer bij alle abonnees op de deurmat. Dat komt mooi uit met de wintertijd die dit weekeinde weer ingaat: lange, donkere avonden oftewel tijd genoeg voor dit nieuwe nummer dat bomvol interessant leesvoer zit.

Op de cover prijkt deze maand Amsterdammer Boudewijn Margadant, met een fraaie herfstvangst die hij onlangs deed tijdens de fotoreportage voor de Visfotostrip (pag. 66). Daar lees je meteen ook zijn indrukwekkende donor-verhaal. In de rubriek Karpervissen deze maand trouwens geen karper, maar aandacht voor de Noord-Hollandse poldermeerval. Daarvoor volgde reporter Raymond Hakkert meerval-pionier Maarten Kok een avond/nacht aan de waterkant, en vanaf pag. 30 lees je hoe dat afliep.

En wie naar de Vraag het aan Ed doorbladert, zal opvallen dat we deze maand bij hoge uitzondering een keer geen ‘traditionele’ Visblad TV-aflevering hebben gemaakt. Ed & Marco gingen namelijk naar de waterkant met Damian (19) en presentator Johnny de Mol, voor het RTL4-programma SynDROOM (een programma dat wensen van kinderen met een syndroom doet uitkomen). De aflevering komt volgende week donderdag 31 oktober om 21.30 uur op RTL4. Zet het in je agenda!


Ed & Marco gaan deze maand voor de Vraag het aan Ed op pad met Johnny de Mol en Damian (19).

Wedstrijdtoppers

Regelmatig gaan we voor Visbladreportages op pad met toppers uit de wedstrijdvisserij – al is het maar omdat zij vaak tot in detail praktische en technische tips uit de mouw schudden. Zo ook deze maand: aan het strand van het Zeeuwse Domburg geeft Linda van de Velde (‘as we speak’ actief op het WK Kustvissen in Torremolinos) haar visie op de strandvisserij, maar ook op de verschillen tussen mannen en vrouwen aan de waterkant. En voor de rubriek Witvissen kregen we wedstrijdcracks Nico Bakkernes en Gerard Meerveld bereid om de verschillen tussen de matchhengel en vaste stok te belichten. Een interessante vergelijking.

Creatief

Ben je een creatief type; dan kun je je hart ophalen met het artikel van Robert Grootenboer vanaf pag. 14. Robert showt je hoe je in een mum van tijd effectieve doe-het-zelf-kunstaasjes kunt fabriceren met als belangrijkste ingrediënt: bierdopjes. En verder een portret van vliegvisser Richard Lagerweij die in zijn tot vliegbindhok ombouwde sauna de mooiste creaties bindt – waarbij hij erg creatief is met de te gebruiken bindmaterialen.

En verder

Uiteraard ontbreken ook de overige vertrouwde rubrieken niet: Zo Zit Dat (de zonnebaars), Hengelsport & Maatschappij (de Franse zeebaars-sportvisserij) Visnieuws, Verenigingsnieuws, Nieuw in de Rekken, Vuurdoop, Visfotostrip, Spraakwater, Vismail, de column van Sjaak Bral en Wedstrijdnieuws (een heleboel deze maand) niet!

Abonnement

Als rechtgeaarde sportvisser wil je natuurlijk geen enkele editie van Hét Visblad missen. Dat hoeft ook niet, want voor slechts € 11, 95 per jaar (je leest het goed) krijg je twaalf nummers toegestuurd én mag je bovendien een welkomstgeschenk uitkiezen. Een abonnement afsluiten is zo gepiept via deze link.

Archief

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.