Hét Visblad Online december 2013 (video)

9551
22 nov 2013

Alle VISpashouders krijgen een dezer dagen gratis en voor niets het nieuwe Visblad thuisgestuurd. Dit betreft (net als het mei-nummer) een speciale editie met een monsteroplage van ruim een half miljoen (!), waarin naast al het landelijke nieuws op sportvisgebied ook een katern zit met acht pagina’s nieuws van jouw eigen hengelsportfederatie. Houd je brievenbus dus goed in de gaten!

Voordat we een korte vooruitblik doen naar de rest van deze editie, gaan we eerst naar de nieuwe aflevering van Visblad TV. Deze maand houden we het lekker ‘basic’: een masterclass dobbers uitloden. Kay (12) uit Amersfoort stuurde deze vraag in voor de rubriek Vraag het aan Ed, en zodoende toog Ed (Stoop, uiteraard) samen met de jonge Kay en onze cameraman Sytse van der Harst richting de haven van Zeewolde.

Na een periode van vijf jaar is dit overigens de laatste editie van de ‘Vraag het aan Ed’ (snik, snik). Máár, niet getreurd: zoals jullie van ons gewend zijn, blijven we ook in de toekomst elke maand een nieuwe aflevering van Visblad TV maken, zij het onder een iets ander concept (daarover later meer). Het resultaat van de visdag met Kay – en allerhande tips over het goed uitloden van je dobber – lees je vanaf pagina 36, en bekijk je in onderstaande video.

Zig-riggen op karper
Uiteraard zit deze editie van Hét Visblad verder ook weer boordevol met mooie, interessante en informatieve verhalen. Zo voelen we Reggy Bruinsma aan de tand over het vissen met de zogenaamde ‘zig-rig’; een relatief onbekende en vernieuwende karpertechniek waar we zeker nog veel van gaan horen. En voor de witvissers onder ons minstens zo lezenswaardig is het artikel over het gebruik van het leefnet, geschreven door JanWillem Nijkamp. Vanaf pagina 22 lees je alle tips & tricks over het juiste gebruik van het leefnet – niet onbelangrijk!

Voor de dames
Direct na de release van de nieuwe cover zagen we het op Facebook al ergens voorbij komen: 'En toen was ineens de dag aangebroken dat ook de dames karpervissen cool vinden.’ Er werd natuurlijk gedoeld op fotomodel en ‘soapie’ Dirk Taat, die met zijn knappe kop op de voorkant prijkt. Deze theorie bleek te kloppen, want zelfs de vrouwelijke wederhelft van de redactie las met gepaste interesse het artikel, dat je vanaf pagina 40 tegenkomt. Daarin vragen we Dirk figuurlijk het hemd van het lijf en praat deze mooi-boy honderduit over zijn passie voor het vissen. Over dames gesproken; in de zeevisrubriek deze maand een portret van José Rypens; voor zover wij weten zo’n beetje de enige vrouwelijke schipper van een sportvis-charterboot. Leuk leesvoer!

En verder

Verder staat er natuurlijk nog veel meer in dit Visblad – een vooruitblik naar Vis TV 2014, een reportage met twee controleurs, dood aasvissen met Carolien en nog veel meer – maar dat kun je allemaal lekker rustig zelf bekijken (mits je in het bezit bent van de VISpas). Tenslotte nog een laatste tip voor de VISpashouders die nog geen abonnement hebben op Hét Visblad: voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien krijg je als je abonnee wordt ook nog een leuk welkomstcadeau. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide