Provinciale controleactie Sportvisserij Fryslân

6900
18 apr 2014

Sportvisserij Fryslân hield op 12 april een provinciale controleactie. Tijdens deze actie werden in totaal 213 sportvissers gecontroleerd. Er werd zeven keer een proces verbaal uitgeschreven. Vijftien jeugdigen ontvingen een gratis jeugdvergunning.

De controles vonden door de hele provincie plaats; van het Lauwersmeer tot Lemmer en van Oosterwolde tot het Bildt. Tijdens deze grootschalige controleactie is met name aandacht geschonken aan de gesloten tijd voor snoek, baars en snoekbaars en ook de gesloten tijd voor de aassoorten waarmee op roofvis wordt gevist was een speerpunt. Vanaf 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei mag er immers niet worden gevist met kunstaas, een stukje vis, een dood visje en slachtproducten. Het vissen met een levend visje is al jaren gedurende het hele jaar wettelijk verboden.

Zeven bekeuringen

De controles werden zowel vanaf de waterkant als vanaf het water uitgevoerd. In totaal werden er 7 processen verbaal uitgeschreven. Een aantal voor het vissen zonder VISpas en het vissen met niet toegestaan aas. Ook werd er bekeurd voor het vissen met levend aas. De boete voor deze laatste overtreding bedraagt € 370,-. Een Belgische visser zonder VISpas mocht met de opsporingsambtenaren mee naar de pinautomaat om direct te betalen. Een andere sportvisser had zijn VISpas thuis liggen en kreeg de gelegenheid zijn VISpas alsnog te tonen op het politiebureau. Als hij dit niet doet, volgt er alsnog een proces verbaal. Aan 15 jeugdigen onder de 14 jaar die niet beschikten over de JeugdVISpas werd een gratis jeugdvergunning uitgeschreven.

Samenwerking

Aan de controleactie namen de buitengewoon opsporingsambtenaren en de controleurs van Sportvisserij Fryslân deel, samen met opsporingsambtenaren van de partnerorganisaties binnen de Toezichtskring Natuurhandhaving zoals de politie, It Fryske Gea en de Friese Uitvoeringsdienst Milieu en Omgeving (FUMO). Al met al kan worden gesproken van een zeer geslaagde actie waarbij opnieuw bleek hoe belangrijk de samenwerking met andere partnerorganisaties is. Sportvisserij Fryslân heeft het voornemen om in de toekomst vaker dergelijke provincie-brede controles te houden.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.