Prima dag voor Nederland.

3980
09 mei 2014

De derde dag op een wereldkampioenschap is altijd een heel belangrijke dag. Meestal valt er dan wel één van de podiumkandidaten terug en laat belangrijke punten liggen. Wij hoopten dat niet te worden en onze wens is uitgekomen.

Met een vliegende start, we hadden binnen 20 minuten al drie jongens met een mooie zeebaars, maakte het Sportvisserij Nederland/Spro team duidelijk dat met ons niet te spotten viel. We vingen ook de grotere exemplaren, omdat we de onderlijnen aangepast hadden aan de hogere golven.


Spanning voor de wedstrijd

Om toch bij de vis te komen zijn we in enkele vakken ook teruggegaan naar onderlijnen met twee haken met meer aas. Het aantal baarzen dat je vangt is met het ruwer worden van de zee minder, maar groter. Dat inspelen op de omstandigheden is erg belangrijk! Andere landen zoals Engeland, Italië en in mindere mate Portugal, onze naaste concurrenten, gingen met de omstandigheden minder goed om.

En zoals we gisteren al opmerkten hadden we redelijk tot goede gelote plaatsen. We hebben de omstandigheden volledig uitgebuit en zijn voor de tweede dag achter elkaar eerste geworden! Kees had vandaag het nummer van Marco gisteren (laatste nummer parcours) en won niet alleen zijn vak met acht vissen, maar won net als Marco gisteren het dagklassement! Kristiaan herstelde zich vandaag van het debacle van de tweede wedstrijd en wist vier baarzen, waaronder drie exemplaren van boven de 40 cm, te vangen. Hij won daarmee ook met overmacht zijn vak.


Kees met één van zijn baarsjes

Matthijs ving het eerste uur al twee grote baarzen, maar kon er echter geen bijvangen. Toch leverde dat een tweede plaats in zijn vak op. Marco had een heel moeilijke start op een lastig nummer en zag het even niet meer zitten, maar de coaches Frank en Henri wisten het moreel op te krikken en warempel zijn moment kwam toch ………… Een mooie baars en tarbotje vergrepen zich aan zijn aas en belangrijke punten , een tweede sectorplaats, voor ons team liepen binnen. Lennard had ook al binnen een uur een mooie baars, maar daar kwam helaas niets meer bij. Maar omdat de vangst in dat vak heel slecht was werd hij toch eerste in zijn sector!

Toen wisten we zeker dat de dagwinst ons niet meer kon ontglippen. Het wachten was op het opmaken van de uitslag en wie er punten hadden verloren. Engeland was de grote verliezer van de dag met een zesde plaats, waardoor we met nog één wedstrijd te gaan 5 wedstrijdpunten voorsprong hebben op Engeland en Portugal. Het moet dus kunnen …………………..Het zilver is al bereikt, maar we gaan voor de top!


Matthijs biedt vis aan

Het weer is bij ons ook wat minder geworden en daarom zijn we sponsor Spro zeer dankbaar voor ons kledingpakket. De blauwe SPRO hoody en soepele SPRO regenjas zijn winddichte kledingstukken met een enorme bewegingsvrijheid, waardoor je niet belemmerd wordt bij het gooien.

Morgen volgt de laatste wedstrijd , maar het team is er nog niet van overtuigd dat de winst al binnen is. We hebben namelijk stekken geloot, waar al twee dagen heel slecht wordt gevangen. Het plan wordt om op de slechte plaatsen in het eerste uur, als er nog weinig water staat, enkele baarzen te verleiden om voldoende voorsprong te pakken om de wedstrijd uit te vissen. We zullen het zien ……….. Rond 17.00 uur laten we het weten!

Tot die tijd zal er “radiostilte” zijn om de organisatie en de leiding van het Sportvisserij Nederland/Spro team de gelegenheid te geven om alles te berekenen en een verantwoorde uitslag te maken.

Dagklassement landen Voorlopig Totaalklassement landen
1 Nederland 1 Nederland 5 pnt
2 Frankrijk 2 Engeland 10 pnt
3 Spanje 3 Portugal 10 pnt
4 Portugal 4 Frankrijk 12 pnt
5 Kroatië 5 Italië 14 pnt
6 Engeland 6 Kroatië 16 pnt
7 Italië 7 Spanje 17 pnt

Voorlopig Individueel Klassement
1 Marco Mol Nederland 20 pnt
2 Callum Graham Engeland 20 pnt
3 Kees Gillissen Nederland 27 pnt
7 Kristiaan Minderhoud Nederland 39 pnt
8 Lennard Noorthoek Nederland 39 pnt
12 Matthijs Janisse Nederland 45 pnt

Namens het Sportvisserij Nederland/SPRO team,
Frank en Henri

 Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide