Kees Westdorp prolongeert zijn Nederlandse titel Bootvissen

6959
26 mei 2014

Kees Westdorp van HSV Westkapelle heeft op overtuigende wijze zijn Nederlands kampioenschap Bootvissen geprolongeert,ook de andere winnaaars waren bekenden van het podium van verleden jaar, Sjaak Verburg van HSV O.K.O wisselde stuivertje en pakte het zilver ten opzichte van verleden jaar met Ernest Ripson van HSV de Edelkarper die dit jaar het brons omgehangen kreeg.

Op een prachtige dag verwelkomde wedstrijdleider Leen van Wensen de 20 besten van de 1e en 2e selectie Boot op het M.S. Maatje Adriana en werd er vanuit de Roompot sluis opgestoomd naar het Meerkerk gebied voor de Walcherse Kust alwaar werd geankerd op ongeveer 14 meter water.


In alle vroegte op weg naar een prachtige dag

Eigenlijk direct al kwam er schar naar boven en was het zaak hierop te anticiperen, Ernest Ripson en Arjan Rijnberg wisten in een kwartier tijd al 5 vissen te vangen maar vielen toen enigzins stil. Kees Westdorp echter bleef zijn visje vangen en eigenlijk kon niemand hem volgen in deze periode. Bakboordzijde was veruit beter dan de stuurboordzijde tijdens de eerste periode van 2 uur.


Kees Westdorp in aktie in de eerste periode

Op het moment dat het opkomende water haar hoogste punt had bereikt vielen de vangsten stil en halverwege de 2e periode besliste de meerderheid om te gaan verkassen. Tijdens het opstomen naar het gebied bij de R7 boei voor Vrouwen polder werd er gelunched en na een half uurtje varen werd er wederom geankerd en kon men zich weer gaan richten op de 2 ½ periode.


Concentratie was hoog om de spaarzame vis te verleiden

Helaas vielen de vangsten tegen en was het “harken” voor een visje; een enkele schar en horsmakreel werd er gevangen en tegen het einde kwamen er vooral dikke botten boven aan de bakboordzijde en vooral Piet Bujk en Sjaak Verburg bezorgden Kees Westdorp nog enige twijfel met hun vangsten van dikke botten terwijl Kees op zijn beurt in de derde periode geen vis wist te vangen. Was dus even nagelbijten voor degene die al goed stonden!


Remco Geuze met een dikke horsmakreel


Tijdens de weging aan de kade bleek dat Kees Westdorp eigenlijk zonder problemen zijn Nederlandse titel zou behouden.
Uit de handen van Commissaris Zout Ron Gatowinas kregen Kees, Ernest en Sjaak hun verdiende Delfts Blauwe borden en medailles uitgereikt en kunnen de 10 besten van dit Nederlands kampioenschap zich opmaken voor de Topcompetitie Boot voor een plaats in de WK-ploeg Bootvissen voor volgend jaar in Cork, Ierland


Top 3 NK Boot 2014 v.l.n.r: Ernest Ripson, brons, Kees Westdorp, Nederlands Kampioen en Sjaak Verburg winnaar van het zilver.

Klik hier voor de totaaluitslag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.