In de spotlights: Siem Dorssers en Bas de Pijper

4496
20 jun 2014

Over een maand gaat het WK Junioren Zoetwatervissen in eigen land van start. Assen is de uitvalsbasis voor de Oranjeploegen die hun kunsten gaan vertonen in de U14, U18 en U23 categorieën. Om de supporters alvast kennis te laten maken met de gladiatoren die met de vaste stok of matchhengel ten strijde trekken, zet Sportvisserij Nederland wekelijks deelnemers in de schijnwerpers. Dit keer is het de beurt aan Siem Dorssers en Bas de Pijper, beide uitkomt in de jongste categorie (U14) die nieuw in het leven is geroepen voor dit evenement.

Misschien wel de visser met de meest lastige route richting zijn uitverkiezing voor het WK-team is Siem Dorssers. Vlak voor de selectiedag in september 2013 brak de inwoner van Heythuysen zijn pols waardoor deelname onmogelijk was. “Ik ben wel gaan kijken en toen hoorde ik dat ik nog een kans kreeg tijdens de tweede selectiedag als elfde visser, waar er maar tien door zouden gaan”, vertelt de enthousiaste witvisser. “Vanaf dat moment ben ik iedere dag gaan oefenen voor het gooien van voerballen met mijn gipsarm. Dit deed ik door golfballen in een emmer te mikken die op tien meter afstand stond. Deze kans kon ik echt niet laten schieten!” Het talent was duidelijk zichtbaar en de coaches kozen Dorssers voor het WK-team.

Siem Dorssers

Ditzelfde geldt voor Bas de Pijper. Vanuit Oostvoorne legde hij tweemaal de weg af richting Almere om de coaches te overtuigen. Hij imponeerde tijdens de eerste selectiedag en herhaalde dit kunstje tijdens het tweede meetmoment. Dit is niet vreemd gezien de palmares van De Pijper die in 2011 begon met vissen. Zo won hij al eens de Sportweek in Vierpolders. “In 2013 werd ik op het onderdeel sportvissen eerste met de grootste vis én de meeste vis.” Dit jaar doet deze topvisser in de dop mee aan de Nationale Topcompetitie. “De vaste stok is toch mijn favoriete onderdeel. Tijdens de Topcompetitie kan ik dus goed oefenen.”


Bas de Pijper

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide