Hét Visblad Online juli 2014 (video)

6346
26 jun 2014

Goed nieuws! Vanaf vandaag valt het nieuwe Visblad weer bij de abonnees in de bus. In deze juli-editie weer tal van interessante reportages en artikelen die als inspiratie voor de zomervakantie kunnen dienen. Alvast veel lees-, vis- en kijkplezier gewenst met de nieuwste uitgave van Hét Visblad!

We trappen af met de nieuwe video. In de rubriek Visblad TV gaat hoofdredacteur Joran Bal – deze maand stand-in van Ed Stoop – op pad met Peter de Vries. Deze fanatieke bellyboatvisser uit het Groningse Grootegast kan ons namelijk alles vertellen over het vissen vanuit de bellyboat. Alle do’s & dont’s komen aan bod in het artikel op pagina 34 t/m 37, en uiteraard in de onderstaande video:

Brasemfestijn

De coverstory is deze maand voor de rubriek witvissen, waarin Herwin Kwint je meeneemt naar onze zandwinplassen. Want waar menig karpervisser hier ‘last’ heeft van de vele brasemaanbeten, wordt er door witvissers nauwelijks op dit watertype gevist. Vreemd eigenlijk, zo vond ook Herwin Kwint die je in zijn artikel alles vertelt wat je moet weten voor succesvol brasemvissen op deze ‘zandbakken’.

‘LRF’

In de zeevisrubriek gaan we op met jongens van het ‘Light Rock Fishing’ – kortweg LRF. Klinkt erg on-Nederlands, maar zoals je in de reportage zult lezen, zijn we hiervoor ‘gewoon’ het Rotterdamse zeehavengebied ingedoken. Licht vissen op allerlei zeevissoorten. Gaaf, en meteen een mooi bruggetje naar de rubriek Spraakwater. Daarin deze maand – in het kader van het 40-jarig jubileum van Hét Visblad – een interview met zeevisser en oud-Visbladauteur Rien van Nunen. Rien laat zijn licht schijnen over hoe de zeevisserij en zeevisstand de laatste decennia is veranderd.

Overige rubrieken

In de karperrubriek gaan we deze maand ‘vreemd’: gericht (met de pen) op zeelt vissen met Leo Harmsen. In de roofvisrubriek aandacht voor weedless softbaits, wel zo handig met de toename van het aantal waterplanten. De Hengelsport & Maatschappij-rubriek handelt deze keer over de vislessen die op basisscholen worden gegeven. Verder ontbreken uiteraard ook de overige rubrieken – Zo Zit Dat, Vis TV Backstage, Visnieuws, Mijn VISmaat, Verenigingsnieuws, Vuurdoop, de column van Sjaak Bral, Nieuw in de Rekken, Wedstrijdnieuws en Visfotostrip – niet. Bovendien ruim aandacht voor de knappe prestatie van de Oranje Junioren op het WK Kustvissen: die wonnen ze namelijk!

Abonnee worden

Heb je nog geen abonnement op Hét Visblad? Voor slechts € 11,95 per jaar ontvang je dit fraaie magazine iedere maand. Bovendien krijg je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau naar keuze. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide