Nieuw: Cursus 'Beter Besturen'

6156
17 jul 2014

Speciaal voor bestuurders van hengelsportverenigingen heeft Sportvisserij Nederland een nieuw cursus- en ondersteuningspakket ontwikkeld. Tijdens de ééndaagse workshop ‘Beter besturen’ wordt het besturen van een hengelsportvereniging in de breedste zin behandeld.

Een goed bestuur is de motor achter elke hengelsportvereniging. Bestuurders hebben als belangrijkste taak om ervoor te zorgen dat de leden over goede lokale sportvisserijmogelijkheden kunnen beschikken. Naast het huren van visrechten, is het belangrijk dat de viswateren ook goed bereikbaar en bevisbaar zijn, én er een aantrekkelijke visstand aanwezig is. Daarvoor onderhoudt het bestuur contact met de gemeente en het waterschap, en stuurt een commissie viswaterbeheer aan om het viswater optimaal te beheren als sportviswater.

Promotie

Maar een echte hengelsportvereniging doet meer dan dat. Als hengelsportvereniging ben je naast belangenbehartiging ook verantwoordelijk voor een aantrekkelijk aanbod aan ledenactiviteiten en de lokale promotie van de sportvisserij. Deze activiteiten worden uitgevoerd door bijvoorbeeld een wedstrijdcommissie, jeugdcommissie en controlecommissie.

Direct aan de slag

Voor hengelsportbestuurders die na de workshop direct aan de slag willen met het versterken van hun vereniging, volgen vier praktijkavonden, verspreid over een periode van enkele maanden. Tijdens deze praktijkavonden zullen de bestuurders – ondersteund door medewerkers van de federaties en Sportvisserij Nederland – in hun eigen tempo werken aan een beleids- en activiteitenplan voor hun eigen hengelsportvereniging, én aan de uitvoering daarvan. Uiteraard bepaalt het bestuur van een vereniging zélf wat daar uiteindelijk in komt te staan.

Wanneer?

De cursus Beter Besturen is bedoeld voor oude én nieuwe bestuurders van hengelsportverenigingen, die met zo weinig mogelijk inspanning zoveel mogelijk resultaat willen halen voor hun vereniging. De eendaagse workshop wordt dit najaar op donderdag 16 oktober en op vrijdag 14 november gehouden bij Sportvisserij Nederland in Bilthoven. Neem voor meer informatie contact op met Bert Zoetemeyer of 030-6058400.

Kijk hier voor het volledige cursusprogramma van Sportvisserij Nederland

Wat komt zoal aan bod?

De nieuwe cursus Beter Besturen bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Waarom ben je als hengelsportvereniging op de wereld?
  • Wat zijn je taken en verantwoordelijkheden als bestuurder?
  • Wat willen je leden?
  • Hoe krijg je nieuwe jeugdleden?
  • Hoe communiceer je met je leden?
  • Hoe kom je aan nieuwe vrijwilligers?
  • Welke ondersteuning bieden mijn federatie en Sportvisserij Nederland?
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.