Teleurstellend verlopen WK Veteranen

3339
11 aug 2014

De officiële training verliep dramatisch, er werden door de ploeg maar een paar visjes gevangen. We hadden de hele week al het gevoel dat een goed nummer loten wel heel erg belangrijk was. Er zijn plaatsen waar gewon niet te vissen valt. Het komt er op neer dat je in een week Rome meer spullen klaar maakt dan in vijf jaar vissen in Nederland. We hebben donderdagmiddag de vakloting gedaan wat betekende dat Jan in vak A zou beginnen en Johan in B, Hernie in C en Theo in D.

Wedstrijddag 1

Vrijdagochtend werden de nummers bij de vakken geloot, wat betekende dat we op A2, B6, C14 en op D11 kwamen te zitten. Op zich een redelijke loting met mogelijkheden en na een hoop gedoe en stress voor een van de coaches hadden we uiteindelijk iedereen aan de waterkant en kon de voorbereiding beginnen. In de vakken C en D, waar het beduidend ondieper was en minder stroomde, hadden we een redelijke bodem en weinig obstakels. In de vakken A en B was dat een ander verhaal. Bij Jan stond bijna anderhalve meter water minder dan bij zijn buren links en rechts. In B was blokken de beste optie. In vak A had Jan het erg moeilijk want op de berg van Spiering wilde geen vis komen en het was uitermate knap dat Jan nog een visje wist te vangen. In vak B ging het nog minder want Johan heeft geen beet gezien. Dit betekende dat we na twee vakwegingen strak onderaan stonden met 2 keer 14 punten. In vak C ging het met Hernie een stuk beter en liet een nette 6 noteren. In vak D ging het nog beter. Theo zat in een hevige strijd verwikkeld voor de vakwinst. Dit resulteerde in een derde plaats in vak D. Als ploeg staan we nu op en teleurstellende 11de plaats. Gedeeltelijk hebben we misschien de zaken nog niet optimaal en zullen we nog moeten aanpassen. We zien nog mogelijkheden om een paar plaatsen te stijgen al zit een podium plaats er niet meer in.

Wedstrijddag 2

We zijn net van de waterkant en terwijl ik dit stuk zit te schrijven wordt de frustratie en teleurstelling van een mislukt toernooi hopelijk door het putje gespoeld. We moeten zo eerlijk zijn dat we het deze week niet goed op de rit hebben kunnen krijgen. Voeg daarbij het loten van nauwelijks te vissen plaatsen. Naar onze mening is de rivier een open riool en zou er een prijs moeten zijn voor diegene die het meeste vuil op de kant heeft gekregen. U zult het wel begrijpen we hebben ons de tweede dag niet kunnen verbeteren. Uiteindelijk hebben we genoegen moeten nemen met een twaalfde plaats. Beste Nederlander was Theo Pelgrim met een vierentwintigste stek.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide