Nederlands Kampioenen NK Junioren Zoetwatervissen 2014

6455
06 sep 2014

Mandy Swart (Categorie C), Nick Eestermans (Categorie B) en Martijn Bakker (Categorie A) behaalden tijdens het Nederlands Kampioenschap Zoetwatervissen Junioren de gouden plaats. Zij vingen respectievelijk 1566 gram, 2.628 gram en 2.907 gram.Vandaag werden de Nederlandse Kampioenschappen Zoetwatervissen Junioren gehouden in de Arkervaart te Nijkerk. De junioren visten in drie categorieën te weten: Categorie A (waarbij de vissers de leeftijd tussen de 17 - 21 jaar moeten hebben), Categorie B (leeftijd: minimaal 13 en maximaal 16 jaar) en Categorie C (leeftijd: minimaal 9 en maximaal 12 jaar)Er deden 38 deelnemers (Cat. A), 44 deelnemers (Cat.B) en 25 deelnemers (Cat. C) mee. Eén deelnemer moest zich helaas afmelden ivm een ongeluk.

Tijdens de wedstrijd werd er veel kleine vis gevangen o.a. baars, voorn, grondel, bliek en een enkele winde.

 

Na een spannende strijd werd de prijsuitreiking gehouden in Partycentrum 't Koetshuis te Nijkerk.

In de categorie C nam Mandy Swart van HSV 't Baarsje de leiding met 1.566 gram. Mart Klein Wolterink van HSV Renswoude volgde haar op de tweede plaats met 1.405 gram en Yannick Besseling eveneens van HSV 't Baarsje pakte met 1.028 gram de derde medaille.


Mart Klein Wolterink, Nederlands Kampioen Cat. C Mandy Swart en Yannick Besseling

Bij de Categorie B nam Nick Eestermans van HSV Beesd e.o. met 2.628 gram de hoogste plaats op het podium in. De zilveren plak ging naar Stefan Hooyman van HSV Viscollege VNK die 2.466 gram vis ter weging aanbood. Nummer drie in de rij werd Bas de Pijper van HSV de Watergeus met 2.167 gram.


Stefan Hooyman, Nederlands Kampioen Cat. B Nick Eestermans en Bas de Pijper

Martijn Bakker van HSV 't Baarsje won in Categorie A. Hij ving 2.907 gram vis en dit gewicht was tevens het hoogste gewicht van de dag. Het tweede eremetaal ging naar Jeffrey Bakkernes met 2.266 gram en de bronzen plak was voor Daan van Berkel. Beide heren vissen bij HSV de Karper


Jeffrey Bakkernes, Nederlands Kampioen Cat. A Martijn Bakker en Daan van Berkel

Wij bedanken alle vrijwilligers, de jury en alle deelnemers voor hun inzet.

Deze uitslag is officieus tot dinsdag 16 september a.s. Eventuele protesten dienen voor vrijdag 12 september binnen te zijn op het kantoor van Sportvisserij Nederland.

Klik hier voor de einduitslag Categorie C
Klik hier voor de einduitslag Categorie B
Klik hier voor de einduitslag Categorie A 
 
 

  

   

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.