WK Zoetwatervissen Senioren - Kroatië Prelog Rivier Drava (verslag 2)

7749
12 sep 2014

Ik schreef deze week al over de bijzondere visomstandigheden die we hier meemaken maar geloof me. Het is allemaal nog veel gekker aan het worden. Het is hier geen moment meer droog geweest en dat begint nu echt problemen op te leveren.
Ik schreef eerder deze week al over de bijzondere visomstandigheden die we hier meemaken maar geloof me. Het is allemaal nog veel gekker aan het worden. Het is hier geen moment meer droog geweest en dat begint nu echt problemen op te leveren.

Het zag er eerder deze week naar uit dat het water aan het zakken zou blijven en dat de stroming ook zou verminderen. Daarover zouden er zelfs “zwart op wit” afspraken zijn tussen de organisatoren en de mensen van de elektriciteitscentrale net bovenstrooms van het parkoers. Nou dat is allemaal mooi maar als er veel regenwater in de rivier komt zal dat toch moeten worden afgevoerd. Een en ander houdt in dat het al de gehele week stroomt als “de hel” en dat dit alleen maar erger aan het worden is. We hebben zelfs al, jawel, 60 grams dobbers gebruikt en denk maar niet dat je daarmee blokkerend kan vissen. Dat zou je nog niet kunnen met het dubbele dobbergewicht.


Stroming van 500m3 per seconde

De laatste twee dagen worden de vangsten gemiddeld er niet beter op. Zo jammer want dat komt heus alleen maar door de slechte omstandigheden van dit moment. Er is hier namelijk meer dan vis genoeg. Wel zijn het voor ons aparte vissen met een aasgedrag dat we bij ons nooit mee maken. Het valt dan ook niet bepaald mee om de goede vismanier zomaar even uit te “vissen”.

We hebben twee wisselende trainingen gehad de laatste dagen. Gisteren ging het zeker niet al te best met wel wat vis maar niet bij iedereen genoeg. Vandaag was de visserij de slechtste van deze week, toch hadden wij een redelijke dag. Al met al hebben we enorm veel geleerd deze week en dat is ook nodig.Dieter met Barbeel

Waar ik maar niet over uit kan is het aantal verspeelde vissen. Ieder team verspeelt toch zoveel vis! Veel meer vissen dan er gevangen worden in ieder geval. Heel veel vissen worden niet in de mond gehaakt maar “er ergens omheen” en die worden bijna zonder uitzondering weer verspeeld. Om gek van te worden.

Inmiddels hebben we de officiële opening achter de rug. Jammer maar werkelijk alles is hier aan het verregenen en dat gold ook voor deze opening.

Het water ziet er nog steeds goed uit qua kleur, maar voor hoe lang nog? Ik ben er lang niet gerust over dat dit ook in het week-end nog zo is. Het zou me echt niet verbazen als er tegen die tijd nog maar amper iets te vangen blijkt. Iets meer kleur in het water en we kunnen goede vangsten wel vergeten.
De eerste zorg wordt zowieso dat iedereen een vis in het net krijgt. Als ik kijk naar vandaag over het hele parkoers dan is er bijna in ieder team, inclusief de top-teams, wel iemand zonder vis en tijdens het week-end zou dat natuurlijk dramatisch zijn voor een goede uitslag.


Engelse ploeg, die tot de favorieten behoort

Tijdens tijdens het week-end, of net erna, horen jullie hoe het hier allemaal gaat aflopen. Ik zal dan ook eens wat cijfers proberen te geven over de visserij hier. Het aantal driften wat een visser maakt, het aantal keren bijvoeren en dergelijke.
Dit is de “zwaarste” visserij die ik ooit heb gezien en ik denk dat het nog dagenlang na de wedstrijd zal “tollen” in de hoofden van de vissers.
Tot dan

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.