Kijktip: Mijn Lifestyle SBS6

4730
18 sep 2014

Afgelopen dinsdag ging een televisieploeg vanuit IJmuiden met de charterboot ms. Wahoo de Noordzee op om opnames te maken van een dagje ‘avontuurlijk zeevissen’. De beelden zijn bestemd voor het programma ‘Mijn Lifestyle’ van SBS 6.

Dit door o.a. Anouk van Schie gepresenteerde programma gaat over ‘het snelle en moderne leven’. Daarbij komen iedere week allerlei nieuwe gadgets, innovaties en trends aan bod, maar in iedere uitzending wordt er ook een extreme uitdaging aangegaan.

Dit maal lag die uitdaging bij Anouk van Schie, die een dag ging wrakvissen op de Noordzee. Nu viel het met die ‘uitdaging’ in zoverre wel mee, dat het deze hele week al schitterend nazomerweer is en dat het zeetje er ook dinsdag vlak bij lag. Maar met de supersnelle Wahoo binnen no time naar wrakken op zo’n 50 mijl varen, is op zich al avontuurlijk genoeg en de TV-ploeg genoot dus met volle teugen.

Om Anouk te begeleiden bij het vissen had men een beroep gedaan op Frits Kromhout van der Meer, de IJmuidenaar die bekend is als vaste correspondent van Zeehengelsport magazine. En dat was dan weer een leuke uitdaging voor onze Frits, vooral aangezien voor deze poging slechts een beperkt aantal uren was uitgetrokken.

Maar zie: meteen al bij de eerste drift gingen de eerste drie hengels krom en kwamen er mooie gullen aan boord. Gelukkig hield dit niet op na de eerste drift en bleef de ploeg leuk vangen. Presentatrice Anouk ving ook de nodige gullen en zo was de uitdaging meer dan geslaagd. Hartstikke leuk en avontuurlijk, dat wrakvissen!

Om nog even het verschil tussen Zilte Zeebonken en Groenzoeters te benadrukken ving Frits zelf de grootste vis van de dag: een mooie zomergul van zo’n 95 cm.

Deze reportage is op zondag 28 september as. om 15.30 uur te zien op SBS 6 en wie de uitzending mist kan een week later op zaterdag in de herkansing om 15.00 uur, ook op SBS 6.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.