Oranje kansrijk op WK Karpervissen

4313
24 sep 2014

Drie Nederlandse teams strijden vanaf morgen in Italië om de wereldtitel karpervissen. Aan het meer van Pietrafitta nemen koppels uit meer dan twintig landen het tot en met zaterdag tegen elkaar op bij dit wereldkampioenschap.

Michel Hollaar van De Karper Sportvisserij Nederland is aanwezig om de coaching van de drie door JRC gesponsorde Oranje koppels te verzorgen.

Namens Nederland nemen de gebroeders Peter en Wim Molendijk, John de Geus en Jeroen van der Heijden, en Dennis Nijland en Björn Wender deel aan het WK. Zij waren respectievelijk de nummers één, twee en drie van de Nationale Topcompetitie Karpervissen 2013, waardoor zij zich plaatsten voor dit WK. Ook in de huidige reeks Topcompetitiewedstrijden staan de broers Molendijk overigens weer aan kop, gevolgd door het koppel Nijland/Wender.

Bacino di Pietrafitta

Het bassin van Pietrafitta nabij Perugia is het toneel van het WK Karpervissen 2014. Hier vonden in 2011 ook al de wereldkampioenschappen plaats. Dat er nu weer voor dit water is gekozen, ligt aan het feit dat er uiteindelijk onvoldoende garanties konden worden afgegeven voor het beoogde wedstrijdwater in Roemenië.

Daarop besloot de CIPS-FIPS (de wereldsportvissersbond die de officiële WK’s organiseert) op het laatste moment uit te wijken naar dit Italiaanse koelwatermeer.

Schub-, spiegel- en graskarper

Het meer van Pietrafitta is 132 hectare groot, heeft een omtrek van 8 kilometer en varieert in diepte van 3 tot 17 meter. Er zwemt voornamelijk schubkarper met een gemiddeld gewicht van 3.5 kg; met daarbij uitschieters tot vissen van maar liefst 20 kg. Spiegelkarper is in mindere mate aanwezig en weegt gemiddeld zo’n 5 kg. Graskarper telt ook mee en legt doorgaans 10 kg in de (weeg)schaal. Een van de Nederlandse koppels heeft de absolute super kopstek A01 geloot en maakt dus alle kans op een goede uitslag.

WK-updates

Voor meer informatie en de laatste updates over het verloop van het WK Karpervissen ga je naar de Facebook-pagina van De Karper Sportvisserij Nederland of kijk je op deze website.

 

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.