Mega forellen op de vlieg in afl. 1 Vis TV (video)

3712
26 feb 2015

Komende zondag start het nieuwe seizoen van Vis TV. In deze eerste uitzending van alweer het twintigste seizoen reizen Ed en Marco met hun vliegvisuitrusting af naar Sterksel. Daar ligt, verscholen in het Brabantse land, het prachtige viswater De Ronde Bleek. Een bijzondere plas met een bestand aan grote regenboogforellen.

De regenboogforel is op verschillende manieren te bevissen. Een spectaculaire techniek is het vliegvissen. Zelfs Ed, die zijn vliegenlat jaren geleden al aan de wilgen hing, loopt daar warm voor. Niet in de laatste plaats omdat er werkelijk kolossale regenboogforellen – de Noord-Amerikaanse neef van onze inheemse beekforel – rondzwemmen in De Ronde Bleek. Om deze echter te vangen, is het wel belangrijk dat Ed en Marco de juiste diepte, inhaalsnelheid en vooral de juiste vliegen kiezen.

Vanaf het vlot

De Ronde Bleek is een van de vele forelvijvers die ons land rijk is. Dit specifieke water is vanwege twee redenen echter extra bijzonder: het formaat van de regenboogforellen (met vissen richting de meter) en de mogelijkheid om hier zowel vanaf de kant, vanuit de bellyboot en vanaf een speciale, varende vlonder te vissen. Ed kiest voor het laatste en begeeft zich met behulp van de elektromotor kriskras over de plas, om de vlonder af en toe aan te leggen en heerlijk comfortabel te kunnen vliegvissen.


Marco Kraal met een fraaie regenboogforel vanuit de bellyboot.

Bellyboot

Marco kiest voor de bellyboot en dobbert flipperend De Ronde Bleek over. In het kraakheldere water kan hij de mega ‘regenbogen’ haast onder zijn voeten voorbij zien schuiven. Kraal besluit hierop de grotere exemplaren actief aan te werpen met een donkergekleurde nabootsing van een kevertje.

Het komt even later niet helemaal als donderslag bij heldere hemel als Marco’s vliegenlijn plots hard en meedogenloos tussen zijn vingers wordt weggerukt. Wat volgt is een onwijs spannende dril, waarna Kraal zijn hand onder een schitterende regenboogforel kan schuiven. Zullen na deze eerste vis nóg grotere exemplaren zich vergissen in de vlieg van Ed of Marco? Het antwoord zie je komende zondag 1 maart vanaf 9.30 uur op RTL 7, in de eerste aflevering van een splinternieuw Vis TV-seizoen.

Kijken dus!

Herhalingen

Vis TV start op 1 maart en wordt tot 17 mei iedere zondagochtend om 9.30 uur op RTL 7 uitgezonden. Elke zondag een half uur lang visplezier op nationale televisie, dus! Daarnaast worden de uitzendingen elke zaterdag erop van 14.00 tot 14.30 uur op RTL 7 herhaald. Kijk voor meer informatie en het volledige uitzendschema en bijbehorende onderwerpen op www.vistv.nl.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.