RTV OOST BIJ BEROEPSVISSER KOMEN (VIDEO)

5788
30 mrt 2015

RTV Oost was een dag aan boord bij de beroepsvissers Komen. Vader en zoon Komen zijn de laatste riviervissers actief in het oosten van Nederland en bekritiseren de overheid en de sportvislobby.

Bron: RTV Oost

De laatste twee riviervissers van Oost-Nederland, vader en zoon Komen, hebben grote kritiek op de overheid en de sportvislobby. De Komens vissen onder meer op de IJssel bij Deventer.

"De overheid trekt zich steeds meer terug, of kiest de kant van de sportvissers", zegt Komen senior. "Maar dat zijn ongeveer 500.000 mensen en daarmee een mooi electoraat." Zijn zoon vult aan: "En die sportvissers denken dat wij de rivieren leegvissen, maar dat is natuurlijk niet zo. Ik moet hier de komende veertig jaar mijn boterham nog mee verdienen. Maar de sportvislobby is heel groot, ze hebben overal een vinger in. Dat is ook niet niet zo gek, het aantal sportvissers groeit en wij beroepsvissers krimpen alleen maar in aantal."

De Komens hebben niets op met de overheid. "Eerst mochten we al geen paling meer vangen, nu mogen we 85 procent minder netten zetten in het IJsselmeer. In plaats van vijf kilometer net, mogen we nu maar een paar honderd meter zetten. Ze draaien ons de nek om." Toch vinden vader en zoon het vissersbestaan nog steeds het mooiste dat er is. "Lekker in de natuur je boterham proberen te verdienen, wat wil je nog meer?"

Let op! Onderstaande video kan schokkende beelden bevatten voor de sportvisser.


Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.