Vislesseizoen van start

2244
12 mei 2015

Met het mooie weer van de afgelopen weken is ook het vislesseizoen weer van start gegaan. Een grote groep vismeesters en begeleiders gaat dit jaar langs bij tal van basisscholen om ruim 400 vislessen te verzorgen.


‘Welke vissoort is dit?’ ‘Hoe groot kan deze vis worden?’ ‘Heeft ie ook tanden?’ De visexcursie die deel uitmaakt van de visles is voor veel kinderen één grote ontdekkingstocht in de onderwaterwereld. Vaak is er in het begin nog wat schroom, maar die verdwijnt doorgaans snel en maakt plaats voor veel opwinding als ze een vis vangen.

Huis van de vis

De excursie wordt ’s ochtends  voorafgegaan door een biologieles. Daarbij leren gediplomeerde vismeesters de kinderen welke vissoorten er allemaal in Nederland voorkomen, hoe je ze kunt herkennen, hoe het ‘huis van de vis’ eruitziet en vooral ook hoe ze de gevangen vis vlot en netjes  onthaken en terugzetten.


400 vislessen

Waar er vorig jaar is samenwerking met 104 hengelsportverenigingen en de -federaties 380 vislessen werden gegeven, is het beoogde aantal voor dit jaar 400 lessen. Wil je ook een visles aanvragen? Neem dan contact op met Evert Dijkhof op 030-6058478 of mail naar dijkhof@sportvisserijnederland.nl.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide