Gesloten tijden lopen op zaterdag af

3529
29 mei 2015

In het voorjaar hebben sportvissers te maken met twee gesloten periodes: een gesloten tijd voor vissoorten (=directe terugzetplicht) en een gesloten tijd voor bepaalde aassoorten. Dit geeft altijd veel vragen. Hieronder lees je hoe het zit.


Gesloten tijden april - mei:

Van 1 april tot aan de laatste zaterdag van mei mag je niet met kunstaas, een stukje vis of met een dode vis vissen én moet je iedere snoek, snoekbaars of baars die je eventueel vangt, direct terugzetten (zowel gesloten tijd voor aassoorten als voor de vissoorten snoek, snoekbaars en baars).

Einde gesloten tijden

Op de laatste zaterdag van mei eindigen zowel de wettelijke gesloten tijd voor aassoorten als de gesloten tijd voor snoekbaars, baars en snoek.

Vanaf aanstaande zaterdag, 30 mei 2015 mag je wettelijk gezien dus weer met kunstaas en een stukje vis of een dode aasvis vissen en mag je eventueel bovenmaatse snoekbaarzen, baarzen en snoeken in bezit hebben, als je toestemming (vergunning) dat tenminste toestaat.

Uitzondering: IJsselmeer en Markermeer

Er geldt een uitzondering voor het IJsselmeer en het Markermeer; hier mag je pas vanaf 1 juli weer vissen met kunstaas, een stukje vis of een dode aasvis.

Let op de voorwaarden: een visrechthebbende kan als voorwaarde in de schriftelijke toestemming een langere gesloten periode vaststellen voor bepaalde vissoorten.

N.B. op grond van de vergunningsvoorwaarden moet snoek bijna overal direct worden teruggezet. Voor snoekbaars en baars zijn ook vaak maximum aantallen vastgesteld in de vergunningsvoorwaarden.

-> Lees hier alles over de gesloten tijden en de visserijwet en -regelgeving.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide