Interland Boot 2015 is gestart.

3464
19 jun 2015

Op 19 en 20 juni organiseert Duitsland dit jaar de bootvisinterland tussen Oostenrijk, België, Luxemburg, Nederland en het gastland Duitsland zelf. Aanvankelijk had ook Polen toegezegd te komen, maar zij konden om diverse redenen niet afreizen naar het Noord-Duitse schiereiland Fehmarn, waar de interland plaats vindt. De vijf andere landen gaan er niettemin dit weekend een spannende strijd van maken. Op donderdag is de training geweest onder niet al te beste omstandigheden. Veel wind en regen teisterden de deelnemers, maar er kon gevist worden en de MS Karolina probeerde toch goede stekken te bereiken. Tijdens de training deden onze Nederlandse jongens het niet verkeerd, maar Duitsland is en blijft dik favoriet voor de overwinning.
Natuurlijk zijn de omstandigheden totaal anders dan in ons eigen land. Er moest driftend worden gevist met loden tussen de 400 en 1200 gram. Met minder lood kom je met veel wind, waardoor de boot sneller drift over het water, niet aan de bodem en je vangt geen vis.


Ernest Ripson met een koolvis                                                          Frank van Schilt met twee gulletjes

De jonge gulletjes zitten dicht tegen de die bodem net boven het wier en achter stenen die daar her en der verspreid liggen. Zodra er een lekker hapje voorbij komt, bijten ze gretig en worden op die manier een prooi voor de hengelaars. Als aas krijgen de vissers allemaal honderd kwalitatief goede zeepieren en een pak zagers, waar ze ruim voldoende aas aan hebben.


Piet Buijk in actie

Nederland wordt vertegenwoordigd door Piet Buijk, Frank van Schilt, Sjaak Verburg, Ernest Ripson en Leen van Marion, bijgestaan door coach Henri Karremans.Ook een gul voor Sjaak Verburg                                                        Leen van Marion met een redelijke gul

Ons team ving redelijk goed vis. Voornamelijk gul, maar ook wijting, schar en koolvis pakten bij ons het aas. Het was wel even wennen om op deze manier vis te vangen, maar gaande weg de dag raakten onze ploeg steeds meer bedreven in deze visserij.


Ons verblijf met op de achtergrond de Oostzee

Als er van deze dag een uitslag gemaakt zou zijn, dan waren we tweede achter Duitsland geëindigd. Een positieve trainingsdag met uitzicht op een goed resultaat! Of we dat hebben waargemaakt tijdens de officiële wedstrijd is na het weekend te lezen op deze site, want maandag wordt hier verslag over uitgebracht.

Namens het team,
Henri Karremans 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.