Frank en Arnout gaan voor goud (WK Feeder)

5029
29 jun 2015

Nog een week voordat de officiële training in aanloop naar het prestigieuze WK Feedervissen begint. De voorbereiding is met de winst in de Feeder Challenge optimaal en een goede voorbode voor het naderende wereldkampioenschap. Specialisten Arnout van der Stadt (44) en Frank van der Schaft (30) kijken dan ook reikhalzend uit naar het mooiste toernooi van het jaar.

Hij draait al heel wat jaren mee aan de nationale feedertop en heeft in het Nederlandse wedstrijdcircuit zo’n beetje alles wel gewonnen. Ook op internationaal vlak laat Arnout van der Stadt zich gelden. De belangrijkste zege op zijn palmares is zonder twijfel de wereldtitel in 2012 in Gent. Bovendien pakte hij daar het individueel zilver. Ook dit jaar ziet de ervaren feedervisser kansen in eigen land. “We zijn zeker kanshebbers voor een medaille, maar dat valt of staat met een goede stekloting. De Engelsen en Belgen zijn eveneens goede vissers, kennen het wedstrijdparkoers goed en behoren daarom tot de favorieten." 


Foto: Arnout van der Stadt

Ook Frank van der Schaft is een veel gehoorde naam binnen het feedervissen en zette menig wedstrijd op zijn naam. Hij is vooral een liefhebber van het secure feedervissen met niet al te zware hengels, kleine voerkorven, dunne lijnen en niet te ver van de oever. Over zijn verwachtingen kan van der Schaft kort zijn. “Ieder WK is weer anders en een uitdaging omdat je het opneemt tegen de sterkste landen ter wereld. Het maken van goede keuze en een gelukkige stekloting zijn daarom essentieel, maar we gaan vol voor de winst!”

Foto: Frank van der Schaft

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.