Kick-off wereldkampioenschap Feedervissen in Terneuzen

5110
07 jul 2015

Na maanden van voorbereiding zijn inmiddels de eerste voerkorven over het kanaal tussen Gent en Terneuzen gevlogen. De trainingsweek van het wereldkampioenschap feedervissen is gestart en wedstrijdvissend Nederland maakt zich op voor een tropisch kampioenschap. Zaterdag en zondag (11 en 12 juli) gaan zesentwintig landen de strijd met elkaar aan om die felbegeerde wereldcup en als gastland én feeder-natie bij uitstek is Nederland een van de favorieten.

Er werd de afgelopen weken met samengeknepen billen naar de vangsten op het toch best lastige wedstrijdparcours gekeken. De wedstrijdresultaten van de Feeder Challenge en Topcompetitie bleken geen vetpot. Toch lijken sommige landen inmiddels de technische code voor het vangen van vis te hebben gekraakt. Sommige dikke exemplaren werden al verleid. Zo vingen Oranje-internationals Ramon Ansing en Arnout van de Stadt al enkele grote harders.

Foto: Ansing met een harder

Donderdag klinkt het officiële startschot voor het wereldkampioenschap in het Scheldetheater in Terneuzen. Na een vlaggenparade door de stad, worden daar alle deelnemende landen verwelkomd en voorgesteld aan publiek en pers. Feedervissers, coaches, technische staf, reserve internationals. Met ruim vierhonderd genodigden mag gesproken worden over een heuse vis-invasie.

Foto: Van de Stadt met twee harders

Een invasie die zich vanaf vrijdag opmaakt voor het echte werk. Na de officiële training volgen zaterdag en zondag de wedstrijddagen waarop het moet gebeuren. De Engelsen, met wereldkampioen Steve Ringer, de Belgen voor wie het ook een soort thuiswedstrijd is en de vernuftige Duitsers. Ze zijn er allemaal en ze doen allen een gooi naar goud. Wil je zien of Nederland daar iets tegenover kan zetten? Kom dan zaterdag en zondag naar het kanaal tussen Gent en Terneuzen. Om 8:30 start de voorbereiding waarna om 10:00 vijf uur lang wordt gejaagd op alles wat zich onder het oppervlakte van het water begeeft. Let the games begin!

De indeling van de trainingsboxen deze week (maandag t/m vrijdag):Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide