WK Feedervissen op punt van beginnen

3769
10 jul 2015

Nadat gisteravond in Terneuzen de openingsceremonie plaatsvond, staan de twee wedstrijddagen van het WK Feedervissen voor de deur. Vandaag wordt nog de laatste en officiële trainingssessie gevist aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen, waarna de 26 deelnemende landenteams zaterdag en zondag om de wereldtitel gaan strijden.

Met de wedstrijden in zicht, laait de WK-koorts nu echt hoog op. Toeschouwers en pers - Radio 1, Sky Sports, Provinciale Zeeuwse Courant en diverse buitenlandse media - stromen in steeds grotere getale toe op het parcours bij Westdorpe om de verrichtingen van de 26 ploegen te volgen. Daarbij gaat de aandacht vooral uit naar de nek-aan-nekrace tussen Nederland en Engeland, die beiden een grote kans op de eindzege worden toegedicht. Bij de officiële training is het dan ook dringen achter de box waar de Nederlanders en Engelsen fanatiek zitten te vissen: bankrunners, officials en andere ‘spionnen’ volgen nauwgezet alle verrichtingen van de concurrentie om hier zelf hun voordeel mee te kunnen doen. Toch moeten ook België, Frankrijk en Hongarije zeker niet worden uitgevlakt als kanshebbers voor de eindzege.

Het belooft sowieso een spannend WK te worden omdat de vangsten tijdens de trainingen van de afgelopen week dicht bij elkaar lagen. De vangst van een bonusvis als de harder – waarvan exemplaren van 2 tot 2,5 kilo zijn gevangen – kan dus uiteindelijk de doorslag geven in de strijd om het goud. Het is daarom de vraag wie erin slaagt om de harders op zijn stek te krijgen, de vis aan het azen weet te zetten en in het geval van een aanbeet deze ook daadwerkelijk kan verzilveren. Harders zijn immers sterke vissen die het uiterste van het materiaal vergen en zich niet zonder slag of stoot gewonnen geven.

Kom dit weekend dus zeker kijken bij het WK Feedervissen aan het Kanaal van Gent naar Terneuzen. Publiek is van harte welkom langs het parcours bij het Zeeuws-Vlaamse Westdorpe. Op de website van Sportvisserij Nederland houden we je dit weekend uiteraard ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen tijdens het WK.

Klik hieronder voor een video van Sky Sports over het WK Feedervissen:


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide