Jeugd pakt zilver tijdens Meerlanden

3577
27 jul 2015

Het Silokanal bij Brandenburg an der Havel is tegenwoordig bij heel wat Nederlandse wedstrijdvissers redelijk bekend. Dat komt voor door de International Anglers Meeting die hier jaarlijks ergens in oktober wordt georganiseerd. Geweldige vangsten aan zowel voorn als brasems zijn er dan mogelijk, waardoor deze wedstrijd inmiddels een begrip is geworden in de gehele internationale wedstrijdwereld. Die te verwachten goede vangsten waren ook de reden dat dit jaar de Duitse organisatoren besloten om hier de Meerlanden Jeugd te organiseren, de jaarlijkse ontmoeting tussen de jeugdteams van Duitsland, België, Nederland en Luxemburg. Dit jaar viel Luxemburg af omdat men een en ander niet rond kon krijgen qua organisatie. Tja, dat organiseren is nergens gemakkelijk maar als je als land afhaakt voor een van de weinige jeugdevenementen die er zijn op de wedstrijdviskalender, dan kan ik dat echt niets anders noemen dan heel erg jammer.

Bij onze jeugdige vissers was er in ieder geval enthousiasme genoeg. Vrijwel iedereen was al op maandag of dinsdag aanwezig om wat extra te kunnen trainen. Die trainingsdagen werden ook echt mooi en vooral ook leerzame visdagen. Je vist als jonge Nederlandse visser natuurlijk niet zo vaak met bolo-hengels en eigenlijk sowieso niet vaak op stromende wateren. Nou hier kan dat wel.

De vangsten waren voor “Silo-kanaal begrippen” niet eens zo geweldig. Er was relatief weinig stroming en het water stond vrij laag. Tijdens de eerste trainingsdagen waren de vangsten nog geweldig, maar naarmate de week vorderde was toch duidelijk te zien dat er nu wat minder vis aanwezig is dan later in het jaar. Er was, zoals gebruikelijk, zowel vis te vangen met de vaste stok als met de bolo-hengels. Sommige vissers waren ook vrij succesvol met matchen in combinatie met vrij zware schuifdobbers trouwens. Zo werd er toch nog wel redelijk wat voorn gevangen, waaronder enkele prachtige grote exemplaren. Verder bestond de vangst vooral uit brasem.Ook werden er gedurende de twee wedstrijddagen enorm veel baarzen gevangen en ook enkele prachtige grote windes. In Duitsland tellen die vissoorten helaas niet mee voor de uitslag dus die werden meteen weer terug gezet. Over het wedstrijdverloop kunnen we redelijk kort zijn eigenlijk. We eindigden op beide dagen als tweede team, na de hier echt goede Duitsers en voor de Belgische vissers. Een duidelijke tweede plek dus.

Hier verliezen van Duitse vissers die gewoon aantoonbaar beter waren in vooral het bolo-vissen is helemaal geen schande en al met al was dit, denk ik, voor iedereen vooral een prachtig leermoment waar we allemaal weer iets beter en meer ervaren van zijn geworden. Prima want met name daarom doen we mee aan deze wedstrijd.

De teamuitslag is, zoals gezegd duidelijk. Duitsland behaalde op de eerste dag 13 en op de tweede zelfs maar 12 punten. In totaal 25 dus. Wij behaalden op de eerste dag 16 punten en op de tweede dag 17 punten. De Belgen tenslotte behaalden er op beide dagen 19. 25 tegen 33 voor ons en 38 voor België dus, best een flink verschil.Het Individuele podium was natuurlijk bij zo’n teamuitslag ook geheel Duits. De eerste vijf vissers in de uitslag behaalden allemaal de maximale score van 2 punten. Florian Wetzel won door het hoogste vangstgewicht. Verdiend ook wat mij betreft. Absoluut de beste visser aan de waterkant. Geweldig om zijn bolo-techniek te zien. Daar doet hij het ook op senioren-niveau heel goed mee, dat weet ik zeker. Beste Nederlandse visser was Jeffrey Bakkernes met 3 punten. Daarmee eindigde hij als 6e.

Al met al een prachtige visweek. Een heel noodzakelijke week ook. Alleen door het vissen van dit soort evenementen kunnen we ons verbeteren!

Namens bondscoach Jan van Schendel
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide