Vader Stoop (90) verjaart met vis!

6708
15 sep 2015

Afgelopen vrijdag 11 september is Aat Stoop, vader van Vis-TV presentator Ed Stoop, 90 jaar geworden. Bijna dagelijks is de man die zoon Ed het vissen met de paplepel ingoot (met alle gevolgen van dien!) ook zelf nog vissend en in goede gezondheid aan de waterkant te vinden. Met de vaste stok, maar nog vaker met de feederhengel.

Foto: De trotse Aat met zoon Ed en GHV voorzitter Ton van der Spiegel

Al vele jaren lang organiseert hij elke woensdag (koppel)viswedstrijdjes voor AOW-ers, WAO-ers of zij een dag vrij hebben genomen om mee te doen aan deze altijd gezellige vispartijtjes.

De wedstrijden zijn steeds in recreatiegebied Madestein waar Aat ook dikwijls ‘vrij’ zit te vissen en waar de ’s-Gravenhaagse Hengelsportvereniging vlakbij één van Aat’s favoriete stekken haar clubhuis De Topstek heeft.

Nu had de jarige vooraf al te kennen gegeven op deze memorabele verjaardag geen cadeaus te willen krijgen, maar liever zou zien dat zijn vismaten en vrienden en familie wat geld in een pot zouden doen voor een goed doel. Bijvoorbeeld een activiteit binnen genoemde hengelsportvereniging.

Het toeval wilde dat men daar al bezig was/is met een inzameling ten bate van Stichting Syndroom van de Lach. Of het geld dat bij Aat’s surprise-verjaardagsfeestje was opgehaald daar ook naartoe zou mogen? “Vanzelfsprekend” was het antwoord!


Aat en Ed Stoop: 

Aad Stoop Laantje


Daarbij had de vereniging ook nog eens een heel bijzondere verrassing voor jarige visnestor in petto. Want, in bijzijn van vrienden en familie en vele vrijwilligers die in De Topstek aanwezig waren voor de jaarlijkse barbecue van de club, werd het toegangspad naar de ingang van het clubgebouw van een officieel naambord voorzien:het Aat Stoop Laantje. De blij verraste Aat mocht het bord onthullen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.