Korps De Eurovissers doet het goed op het WK Korpsen Kust 2015

3886
12 nov 2015

In Langebaan, Zuid Afrika strijden de korpsen van De Eurovissers en de Oosterscheldevissers om het kampioenschap kustvissen voor korpsen. Na de tweede wedstrijddag staat het korps van de Eurovissers met 5 punten op een tweede plaats. Spanje (Girardillo) met 3 punten op de 1e plaats en Portugal (Riballero) met 7 punten op een 3e plaats.


De eerste wedstrijddag:

Om 10:00 uur begonnen 95 toppers aan de klus van 4 uur op het parcours bij Laaiplek richting Dwarskersbos. Een steil aflopend strand met "dik" water, ideaal voor "sandies" zoals de gitaarroggen worden genoemd. Maar ook doggies, elephant fish, eagle - en blue rays en een enkele dikke poon.

De Spanjaarden van El Giraldillo (Malaga) wisten na hun winst in de training ook nipt voor het korps van de Eurovissers de winst naar zich toe te trekken op de 1e wedstrijddag. Het Ierse team met bijna dezelfde vissers als de wereldtitelploeg van 2010 werden derde. De jonkies van de Oosterscheldevissers scoorden helaas een 11e plaats en moeten zich herpakken. Niets aan de hand want met het Eurovisserskorps hadden wij in 2007 ook een 11e plek als begin en wisten toch het brons te pakken, dus nooit opgeven en vol ertegen aan!

Morgen is het weer anders dus we moeten geconcentreerd blijven.De tweede wedstrijddag:

Wederom een topdag voor de Eurovissers. Bert Heukels een 2 met 58 vissen en een 2 in zijn vak, Tom van de Pol met 57 vissen en een 3 in zijn vak, ondergetekende met 43 vissen en ook een 3 in zijn vak, Jim Sonnenschein en Ronald van Os iets minder maar toch met het korps een 3e plek vandaag! De Oosterscheldevissers behaalde een 12e plek en hebben dus nog geen kans gezien zich te revancheren.

Er werden deze wedstrijd 3500 vissen gevangen, het leek wel een gekkenhuis. Er zit hier zoveel vis. De derde wedstrijddag wordt een cruciale dag waarin eigenlijk al het een en ander beslist gaat worden.

Arthur van Tienen

Uitslag Individueel             2e wedstrijddag
Uitslag Korpsen                 2e wedstrijddag
Tussenuitslag Korpsen na 2e wedstrijddag

Uitslag Individueel             1e wedstrijddag
Uitslag Korpsen                 1e wedstrijddag

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide