Linda van de Velde en Pim Fase winnen Topcompetitie Kustvissen Dames en Junioren 2015

3798
14 dec 2015

De topcompetitie kustvissen 2015 voor de dames en de junioren zit er weer op. Zaterdag 12 december 2015 verzamelden de deelnemers, leiding en controleurs zich in het Europoortgebied om daar de laatste twee wedstrijden te vissen. Het werd spannend. Maar uiteindelijk beklommen Linda van de Velde met 14 klassementspunten en Pim Fase met 15 klassementspunten het hoogste podium bij respectievelijk de Dames en de Junioren.
Er traden gedurende de wedstrijden nogal wat verschuivingen op zodat niemand wist wie als besten te voorschijn zouden komen.
Het weer werkte mee, want we waren net voor het stormachtige weer met de bijbehorende striemende regenbuien klaar. Ook de vangsten, vooral in de Yangtzee haven, waren prima. Veel wijting, mooie grote scharren en wat steenbolk waren de buit van de deelnemers.

 

Klein en groot voor Heidi Leeuwis

De eerste wedstrijd stond gepland aan de Dintelhaven. Hier waren de vangsten niet zo goed. Bij de dames bleef de helft van de deelnemers zelfs zonder vis! Maar Linda van de Velde wist ze wel te vinden en scoorde met 165 cm een vette eerste plaats voor Saskia Simons en Heidi Leeuwis. Bij de junioren werd er meer vis gevangen, maar zij konden dan ook wat verder werpen! Wereldkampioen Joeri Minderhoud liet weer maar eens zien dat hij op dit moment niet voor niets die titel heeft. Lars Rombouts en Tim van de Berg volgden op gepaste afstand. Erik Hollestelle, na dag één de leider van de Topcompetitie, had een mindere wedstrijd, waardoor hij belangrijke punten verloor.

   

  Zeebaars voor Martin Boone                                                            Mooie wijting voor Jan van de Bosch

Maar de strijd is nooit gestreden! Tot de laatste uitdraai konden er in de tweede wedstrijd nog verschuivingen in het klassement komen, want die werd gevist in de visrijke Yangtzee haven op de kop van de Maasvlakte. Niet de gemakkelijkste plaats om te vissen, want er ligt een lange rij met stenen voor je neus, waar je de vis overheen moest halen. Bovendien moesten de deelnemers uitkijken om niet te vallen om de vochtige stenen.    In je enthousiasme denk je soms eerder aan het resultaat van het vissen dan aan je veiligheid. Alle deelnemers wilden echter graag op deze stek vissen, omdat er op dit moment veel wijting, schar en steenbolk gevangen wordt. Dat bleek wel, want tripletten vis waren meer regel dan uitzondering. Het werd dan ook spannend tijdens de wedstrijd, want niemand wist van elkaar hoeveel vis ze hadden. Moegestreden kwamen de deelnemers bij elkaar in sporthal de Rozet in Rozenburg, waar de prijsuitreiking gehouden werd.
 

    Lars Rombouts was 'top' dit weekend    

Bij de dames geen grote verrassingen, want het gehele WK-team van dit jaar bezette de eerste vijf plaatsen. Linda van de Velde had de beste eindsprint en won de Topcompetitie Dames. Christel Verhage werd tweede en Susan Stuijts veroverde de derde plaats. Vierde en vijfde werden Clarinda van de Zande en Saskia Sijmons. Een sterk vijftal!

 

Top drie TC Dames 2015                                                                  Top drie TC Junioren 2015

Bij de junioren was het spannend. Een hele groep deelnemers stond nog erg dicht bij elkaar in puntenaantal en deze laatste wedstrijd bracht de beslissing. Lars Rombouts had deze dag heel goed gevist met twee tweede plaatsen, maar dat bleek niet genoeg om door te dringen in de top van het totaalklassement. Pim Fase werd de grote overwinnaar met twee wedstrijdpunten voorsprong op nummer twee; Joeri Minderhoud. Jeffrey Boonman werd derde. Hier werden Marco Marijs en Erik Hollestelle de nummer vier en vijf. 

Een team waar we op de wereldkampioenschappen heel wat van kunnen verwachten. Wel onder een andere coach, want voor coach Henri Karremans kwam met deze Topcompetitie een einde aan zijn zestien jaar lange carrière als juniorencoach.

Huldiging 

Omdat de beide junioren teams op het afgelopen WK te Domburg zo enorm goed gepresteerd hadden, werden beide teams door het bestuur van Sportvisserij Nederland en Sportvisserij Zuidwest-Nederland extra in het zonnetje gezet. 

 

Huldiging U16                                                                                     Huldiging U21

Het U16 team ontving bloemen en de gebruikelijke fotolijst, omdat zij de bronzen plak hadden veroverd, maar voor U21 ging het bestuur nog een stapje verder. Zij ontvingen naast de bloemen en de fotolijst de zilveren Sportvisserij Nederland speld! Een terechte beloning voor de prestaties van beide teams.

Alle deelnemers en coaches kregen van Sportvisserij Zuidwest-Nederland nog een extra cadeau. Zij mogen binnenkort naar Goes voor een ontspannende activiteit, die niets met het vissen te maken heeft: in het bowlingcentrum is voor hen een speciaal arrangement geboekt met een heerlijk diner erbij, waar de jongen nog een kunnen nagenieten van hun prestaties.

Peter Paul Blommers van het bestuur van Sportvisserij Nederland had voor coach Henri Karremans nog een hele speciale verrassing. Voor al zijn inzet en de prestaties, die hij met de juniorenteams van de afgelopen zestien jaar heeft geleverd, mocht hij de gouden Sportvisserij Nederland speld in ontvangst nemen. Henri was er erg blij mee.

 

Coach Henri krijgt de gouden Sportvisserij Nederland speld

 
Einduitslag Topcompetitie Dames 2015

Einduitslag Topcompetitie Junioren 2015

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide